Pizza med bakte tomater og grillet aubergin

Jeg får ikke nok av pizza og kunne ha spist det hver dag uten at det hadde vært kjedelig. Men fyllet måtte jeg ha variert. I dag gikk jeg for en veggisvariant uten pizzasaus. Det er så vanvittig mye smak i hver ingrediens, så pizzasausen savnet jeg ikke i det hele tatt. Smaken på pizzaen er helt nydelig. Du får deilige semitørkede tomater som popper av deilig hvitløk- og timiansmak, grillede auberginskiver med krydder. Så får du smaken av myk og deilig mozzarella og små hint av skarp parmesan. What’s not to like?

Start med å sette deigen.

Deigen (nok til to porsjonspizzaer):

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

Så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Tomatene:

Små grentomater eller cherrytomater deles i to på midten. Legg i en ildfast form og ha litt god olivenolje over, samt flaksalt og pepper. Legg noen grener timian og halve hvitløksfedd i formen for å gi god smak. Sett i ovene på 110 grader, varmluft i en time eller halvannen.

Auberginen:

Ta en aubergin og skjær den i tykke skiver (ca 2 cm)

Legg på ei fjør og strø litt salt over skivene. Etter 10 minutter snur du dem og salter den andre siden også. Skyll av alt salt og legg på et tørkepapir. Dette gjør du for å trekke ut masse vann som er inne i auberginkjøttet.

l1080623

Legg auberginskivene på grillen eller i en grillpanne. Lag en skål med god olivenolje, hvitløksbiter og timian og pensle skivene med litt olje. Grill til de synker sammen og blir deilig myke. Nå har du fjernet den råaktige banansmaken som aubergin har hvis den ikke varmebehandles riktig. Legg skivene i skålen med olje og urter.

Mozzarellaosten kjøper du i hele «baller». Slike kommer i plastposer med væske i. Hell av væsken og del mozzarellaosten med fingrene. Strø litt fingersalt over for at osten skal slippe minst mulig væske ved steking.

Nå kjevler du ut pizzadeigen og legger tomater, auberginskiver og ost på. Husk å ha litt god parmesanost over også. Bruk gjerne en potetskreller og skjær lange remser med ost som du fordeler over pizzaen. Hell litt av den deilige urteoljen du har fra enten tomatene eller auberginskivene, på pizzaen. Litt sort pepper og inn i ovnen med seg!

Stek til du har en knasende sprø og lekker pizza. Hell deg et glass vin (hvis du liker det) og kos deg big time!

l1080638

Forrige

Et ekte marokkansk måltid

Fire and ice – Island i et glass

Neste

Legg igjen en kommentar