Fire and ice – Island i et glass

Denne drinken er en gin & tonic, men med inspirasjon fra min Islandstur forrige uke. Jeg var på Island i anledning min fetter, Einar Øder Magnussóns begravelse. Han var en veldig kjent rytter og det var en utrolig flott sermoni i den største kirken i Reykjavik der nesten 2000 mennesker fra inn- og utland hadde møtt opp. Til og med Einars favoritthest var i kirken. Utrolig rørende. Selv om anledingen var trist var det fint å møte familien min igjen.

Drinken jeg har laget er en liten siste skål til min fetter og den består av islandsk gin (et merke som heter Vor), en helt fantastisk gin (den beste jeg har smakt, faktisk) destillert på økologisk bygg og smakssatt med islandske ville urter som einebær, krekling, bjørkeblader, rabarbra, villtimian, grønnkål, mose og tang. Denne ginen lages i et lite opplag, så du må nok finne en alternativ gin å lage denne drinken med. Men skal du til island, finnes ginen på flyplassen. Alle flaskene er nummerert og signert. Jeg kjøpe også med en lagret versjon som jeg gleder meg til å prøve. Og til dere som importerer drikke til Norge: Sett i gang og få denne ginene inn til landet!

Islands gin.
Islands gin.

 

Ok, tilbake til drinken. Hva er vel mer Island enn is og varme på en gang. Tenk vulkaner og lava og isbreer og snø. Derfor en denne drinken en kombinasjon av is og ild.

Slik lager du min islandske GT:

Velg en stor balje av et glass.

Mål opp 5 cl av gin (gjerne fra Vor hvis du får tak i)

Hell på 25 cl tonic

Ha masse is i glasset

Del 1 chili på langs og fjern noen frø. Hvor sterk chili du vil ha, velger du selv. Jeg brukte en klassisk rød chili som du får i en helt vanlig dagligvarebutikk.

Legg chilien i glasset og nyt drinken. Du vil merke den deilige kombinasjonen av ild og kulde.

Vil du teste ut flere kule ginoppskrifter? Klikk her

l1080822

 

l1080828

 

 

Forrige

Pizza med bakte tomater og grillet aubergin

Smørtunge med pastinakkpuré, spinat og brunet smør

Neste

Legg igjen en kommentar