Smørtunge med pastinakkpuré, spinat og brunet smør

 

Flyndrefisk tar kort tid å tilberede og er silkemyk i konsistensen. Hvis du ikke er spesielt glad i fisk, kan dette være redningen for deg pga den delikate smaken og konsistensen.

Retten jeg har laget er ovnsbakt smørflyndre (tar ca 4 minutter i ovnen på 200 grader. Så enkelt er det!) med pastinakkpuré, spinat og brunet smør.

Start med å skrelle pastinakk og dele dem opp i store terninger. Kok i lettsaltet vann og når de er møre, heller du av vannet og har dem over i en blender med litt salt, pepper, smør og litt melk. Kjør til en luftig puré. Superenkelt.

Smøret lager du slik: Smelt 100 g smør sakte i en gryte til det skummer og blir lyst brunt. Lukt på det. Fornemmer du en nøttaktig duft, er smøret ferdig. Ta av platen og sett til side. Nå smøret har stått ca 10 minutter siler du forsiktig av den blanke væsken og lar urenhetene bli igjen i gryten. Gryten vasker du. Hell den klare væsken tilbake til gryten. Sett på lav temperatur og tilsett en liten neve mandelflak.

Spinaten vasker du. I en panne mykner du 1 liten finhakket sjalottløk og et finhakket hvitløksfedd i litt olje. Når løken er myk tilsetter du 5 cl hvitvin og 1 ss smør.  Kok opp og legg spinaten i. Den faller sammen ved varme, men det skal den.

L1080516

Fisken legger du på et bakepapir og salter og peprer lett. Sett i forvarmet ovn på 200 grader til fisken er hvit. Dette tar noen få minutter. Sjekk med en kniv på den tykkeste delen før du tar den ut av ovnen. Bruk en stekespade når du skal overføre fisken fra bakebrettet til tallerknen. Fiske nbrekker fort, så vær forsiktig.

Server fisken med puréen, spinaten og smøret med mandleflakene.

L1080518

Forrige

Fire and ice – Island i et glass

13 fabelaktige retter med ost

Neste

Legg igjen en kommentar