Perfekt biffkveld med The Flying Culinary Circus

Altså. Når jeg får en invitasjon til workshop der vi skal lære å steke biff på den absolutt beste måten – og det av kokkene på The Flying Culinary Circus, ja da stiller jeg på flekken.

Hva er The Flying Culinary Circus? Det er en gjeng med omreisende kokker som i 2005 begynte å kokkelere for kjendiser og på events i utlandet. Disse herlige folka har møtt mange viktige folk, altså! Nå er de høyt og lavt og sprer matglede.

Jeg har en ganske nær tilknytning til en av kokkene der, Hans Kristian Larsen har dømt meg i to konkurranser: Norges Grillmester og Skrallerne. Herlig fyr. Trønder også:)

Litt av «skryteveggen» til The Flying Culinary Circus.

Jeg ankommer lokalene til The Flying Culinary Circus på Skøyen i Oslo. De har laget dette arrangementet på oppdrag fra AEG. De har et meget spennende produkt på markedet – SteamPro-ovn med damp med matlagingstermometer og de flinke kokkene skal vise oss hvordan man steker den perfekte biffen med bruk at den nye ovnen.

Nye SteamPro-ovn fra AEG med damp med matlagingstermometer.

Kokkene Tor Jørgen Kramprud Arnesen og Michael Valborgland står klare ved kjøkkenbenken og skal lage et ekte gourmetmåltid til oss som er tilstede. Jeg er så klar for en god biff, litt godt i glasset og påfyll av kunnskap om nye kvalitets-kjøkkenprodukter.

Hva er din foretrukne kjernetemperatur på biff? Min er 56 grader. Hos The Flying Culinary Circus er den perfekte kjernetemperaturen 58 grader. De er eksperter, og da er det det som er perfekt medium stekt biff. Jeg liker den aller best litt rødere.
På dette arrangementet er det mange hyggelige folk. Noen er bloggere, andre er kjente håndballstjerner og musikere. Det er ikke så ofte at man er i så blandet selskap. Jeg liker det.

Langbordet var dekket med kastanjer fra Bygdøy allé (gata mi) for å virkelig sette oss i høstmodus.  Men vi skal ikke bare sette oss til bords og la oss servere god mat. Vi skal lære om AEGs dampovn og hvordan den kan hjelpe oss til å tilberede perfekt stekt kjøtt med riktig temperaturinnstillinger og fremgangsmåte.

Sjekk det kjøttet, da!

Tor og Michael forklarer og steker og setter biffene inn i ovnen. Hvordan de fikk til den helt perfekte biffen kan du lese om i et senere innlegg. Da kan du nemlig få oppskriften på biff-suksessen.

Perfekt stekt løk.

Vi som er tilstede har valgt favorittingrediensene våre og kokkene skal nå lage tilbehør av dette til oksekjøttet. Det kan jo være utfordrende når listen spenner fra asparges via løk og til rødbeter. Men kokkene tar dette på strak arm og tryller frem den lekreste rett.

Venteretten er en perfekt tilberedt entrecôte – sous vide style.

Det er ikke bare en rett. Vi får først servert et helt nydelig stykke entrecôte tilberedt sous vide. Den er ikke sous videt i vannbad, men i AEGs dampovn, så det går også an med vidunderovnen som jeg skulle ønske jeg hadde på kjøkkenet mitt. Kjøttet smelter på tungen, og med den herlige, hjemmelagde  estragonmajonesen til kjøttet, og sprø potetkrøsnj på toppen er dette den perfekte forretten før selve indrefilet kommer på bordet.

Estragonmajones er det perfekte alternativet til bearnaise, som kan være en utfordring for mange å lage selv. Du får oppskrift på dette i neste innlegg. Jeg lover.

Vi får demonstrert et fancy tilbehør til ovnen, som jeg tenker slår an hos de som er teknikkfreakes med penger. Kort fortalt: Det er et kvadratisk bord med to neonrøde kryss på glassplaten. Her kan to personer sitter og spise mens de styrer temperaturen og innstillingen på ovnen som befinner seg på kjøkkenet. Du kan si at maten lager seg selv mens du har full kontroll ved bordet. Står temperaturen innstilt på riktig innstilling skal altså biffen klare seg selv mens du sitter å hygger deg. Men det er altså ingen som setter kjøttet i ovnen eller tar det ut for deg. Det må du takk og pris gjøre selv. Jeg sier takk og pris, fordi jeg er opptatt av nærhet og kontakt med råvarene.

Biff i ovn.

Biffen koser seg i ovnen og ovnen har full kontroll på når biffen er ferdig. Den er nemlig stilt inn til å si fra når biffen har nådd kjernetemperaturen på 58 grader. Kokkene lager tilbehør, gjestene koser seg med musserende vin og ute pøser regnet.

Michael i full sving med å legge opp maten.

Tiden er inne for å sette seg til bords og Tor og Michael serverer en flott tallerken med perfekt stekt indrefilet av okse med nydelig tilbehør. Det blir stille rundt bordet. Kniven beveges seg gjennom kjøttet helt uten motstand. Dette er møre saker.

Det er kun godlyder rundt bordet og ikke en bit er igjen på fatet.

Vil du lære hvordan du steker den perfekte biffen? Følg med på HellesKitchen den nærmeste uken.

Til info: Jeg har et samarbeid med AEG.

Forrige

Eplehøst i Skåne

Dette er ny norsk mat

Neste

Legg igjen en kommentar