Pasta med røkt torsk og posjert egg

Er det en pasta carbonara? Nei, det er ikke det, men smakene er der. Istedet for røkt guanciale/pancetta/bacon har jeg brukt røkt torsk som er mulig å finne i de fleste butikker med ferskvareutvalg. Jeg har posjert hele egg i stedet for å bruke eggeplomme i sausen, og jeg har brukt fløte, som er The Big No-No. Dette er definitvt ikke en carbonara.

Hvorfor har jeg brukt disse ingrediensene? Røkt torsk er et sunnere alternativ til bacon. Hele egg metter mer enn eggeplommen. Fløten fucker opp hele sunnhetsteorien, men gir en fin og kremet konsistens til sausen som er laget med revet parmesan, pepper og hvitløk. Jeg har også hatt babyspinat og tynne skiver rød, grønn og rød paprika i retten.
Dette er en enkel hverdagsrett som alle kan lage.

Pasta med porsjerte egg og røkt torsk

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

 • 70 g tørket pasta per pers. Jeg brukte tagliatelle.
 • 250 g røkt torsk, renset og skåret i terninger
 • 1,5 dl kremfløte
 • 1 stor neven finrevet parmesan
 • 1 stor neven babyspinat
 • strimler av rød, gul og grønn paprika. Jeg brukte de små du får på Coop Mega som du kan blande selv i en pose.
 • 1 ts finreet sitronskall
 • 2 egg
 • 2 ss god olivenolje
 • kvernet pepper
 • 1 fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du

1

Start med å dele fisken i terninger.

2

Sett en stor kjele med saltet vann på konfyren og kok opp.

3

Fres hvitløk mykt i en panne med litt olje. Ha i fløte og kok opp. Tilsett parmesan og kok inn sausen slik at den tykner litt. Ha spinatblader i. Når spinaten har falt sammen i sausen legger du fiskebitene i sausen. Pepre. Skru ned til lav temperature og bland inn revet sitronskall og paprika.

4

Finn frem et par ark plastfolie. Legg dem dobbelt og pensle med olje. Knekk et egg i hvert ark og knyt sammen til en fast pakke. Kok opp vann i en gryte og legg eggene i vannet i ca 2-2,5 minutter. (2 minutter for små egg). Ha eggene over i kalt vann og åpne pakkene forsiktig slik at du kan ta ut eggene uten at de knuses.

5

Kok pastaen og bland i fløte-fiskesausen. Server med et porsjert egg på toppen.

Til retten serverte jeg en ny oransjevin som hverken jeg eller mannen min hadde drukket før. Vet du ikke hva en oransjevin er ? Sjekk saken min som forklarer fenomenet her.

Jeg elsker oransjevin, og Or Ange fra franske Marc Kreydenweiss inneholder 20% Grenache Blanc, 20% Muscat (Moscatel, Moscato), 20% Gewürztraminer,  20%  Riesling og 20% Pinot Gris. En artig og velpolert oransjevin og en fin introduksjon til de som aldri har drukket denne type vin tidligere. Den er vel «snill» for meg for jeg liker litt mer røff og med mer skallkontakt, men dette er en lekker vin.

Forrige

Hvor mye kan man forandre på tradisjonsmaten uten at man går over grensen?

Urban Winery og håndverksbryggeri – midt i Göteborg!

Neste

Legg igjen en kommentar