Parfait med salt karamell og kokte pærer

Vi har kommet til desserten i mitt store jule-fastfood-bord. Jeg har tidligere lagt ut opp skriftene på Hjemmegravet laks med sitronkrem, lammetaco med alt, minimedisterboller med epleketchup og ribbebuns med koreanske smaker. Klikk på navnet for oppskrift.

Nå er det altså tid for dessert og retten er en variant av den utrolig smakfulle parfaiten jeg lagde til Eriks bursdag i sommer. Denne gang har jeg laget den med kokte pærer og salt karamell.

Kokte pærer:

Skrell 2 gråpærer (beregn 1/2 pære per person) og del dem i to på langs. Kok opp 5 dl vann og 1 dl sukker. Tilsett 1 kanelstang og 2 stjernenanis + 2 remser sitronskall. Trekk pærene på medium varme til pærene er møre. Dette tar en god halvtime og kanskje litt til. Ta pærene ut og legg til side.

Karamell:

Smelt 1 dl sukker med 2 ss smør. Når sukkeret er smeltet heller du på 1 dl fløte. Kok opp og la karamellen bli deilig og seig. Strø en klype flaksalt i karamellen og kjøl ned. Rist hasselnøtter i ovnen og gnikk av skallet så godt du kan. Del nøttene i to. Ha i karamellen.

Parfait:

Lag disse tre elementene i rekkefølge.

Eggedosis:

• Lag eggedosis av 2 eggeplommer og 50 g sukker.

• Tilsett frø fra 1/2 vaniljestang.

Krem:

• Pisk 2 dl kremfløte til stiv krem, men ikke overpisk den slik at den går over til å sprekke.

Eggehviter:

•I en ren bolle med ren visp pisker du 2 eggehviter stive.

•Nå kan du forsiktig vende eggedosis i krem og så i eggehviter.

•Ta frem en brødform (en sånn avlang én) og kle dem med plastfolie. Sørg for at det er nok folie til å gå godt over kantene slik at du kan dekke plasten over selve parfaiten etterpå.

• Nå fyller du 1/3 av parfaitblandingen i formen. Hell over litt karamell og ristede hasselnøtter.

Ta ut formen fra fryseren fem minutter før servering. Skjær i tykke skiver og hell litt god honning over , riv appelsinskall og server med sitronmelisseblader på toppen.

Server med kokte pærer. Jeg la dem i parfaiten, men jeg anbefaler å servere dem til.

 

L1170844

Forrige

Lag vietnamesisk ribbe av restene etter julemiddagen

Lakris- og Baileys Martini

Neste

Legg igjen en kommentar