Pannekaker med kakao-krem, ristede nøtter, revet appelsinskall og blåbær.

Som du kanskje fikk med deg, var disse pannekakene med kakaokrem en stor hit blant barna i den siste episoden av Norges Grillmester. Idéen kommer fra min egen barndom. Min mor lagde ofte bløtkake med O’boy-krem – og det med stort hell. Jeg og broren min elsket det!

Jeg har null erfaring med barn, da jeg har valgt å ikke ha barn selv, så utfordringen i denne episoden var stor for meg. Takk og pris har min makker, Cecilie en herlig sønn og hun er vant til å lage mat som barn liker. Jeg stolte fullt og helt på henne. Grillede tacokjøttboller med ketchup og ost falt i smak hos gjestedommerene i Norges grillmester. Og vi vant med glans! Endelig var vi ukens grillmestre igjen.

Desserten vi serverte var pannekaker laget på grillen med kakaokrem. Hadde du sett den handlekurven vi fikk utdelt, ville du ha blitt like paff som meg. 3 kilo melis, kjeks, sjokolade osv. Ikke mye mat… og hva skulle vi bruke en pakke Nesquik til? Jo! kakaokrem!

Dommerene. Foto: TV2
Dommerene. Foto: TV2

 

Pannekaker med kakao-krem, ristede nøtter, revet appelsinskall og blåbær.

Pannekaker:
100 smeltet smør tilsatt 3 dl melk.
1 ts kardemomme
1 ss sukker
1/2ts salt
1 ts bakepulver
2 egg
3 ss vann
1 1/2 dl hvetemel.
Bland røren og la den stå på benken i en halv time.

Stek tynne pannekaker i en panne med smør. Du kan selvsagt steke dem i panne på grillen.

Kakao-kremen lager du ved å piske en boks kremfløte stiv til krem med 4 ss o’boy- pulver eller Nesquik.

Rull pannekakene med krem inni. Dryss over revet appelsinskall, hakkede nøtter og blåbær.

 

Men husk å skru på tv’n allerede på onsdag! Da kommer ny episode av Norges Grillmester (pga Fotball-VM må to episoder sendes per uke fremover). Og på onsdag er selveste Even Ramsvik fra Michelin-restauranten Ylajali gjestedommer.

Even Ramsvik (Foto: TV2)
Even Ramsvik (Foto: TV2)
Forrige

Å, hjelpe meg!

Fruktig og frisk salat til grillmaten

Neste

Legg igjen en kommentar