Panna cotta med sitrongress, lime og kanel med artig karamellkrønsj

Nå har jeg funnet en fin kombinasjon av smaker. Dette er en panna cotta med smak av sitrongress, lime og kanel. På toppen har jeg laget en lime- og ingefærsirup. Bitene er karamellkrønsj.

Slik lager du denne desserten: (til 3-4 personer)
1 burk fløte helles i en gryte. Tilsett 1,5 dl helmelk. Varm væsken og tilsett en kanelstang, revet limeskall fra 1 lime og 4 sitrongress. (bare 1/3 av gresset. Nederste del. Knus lett med en hammer eller siden av en kniv.)
Slå av varmen og la blandingen stå en time å trekke.

Bløtlegg 3 gelatinplater. Sil fløteblandingen og ha den tilbake i gryten. Varm opp og løs opp gelatinen. Hell over i former. Når væsken er romtemperert setter du dem i kjøleskapet. Når panna cottaen en fast kan du helle over sirupen. Den lages slik:

Saft av 2 lime kokes opp med en kopp vann og 1 kopp sukker. Tilsett 1 ts revet ingefær. Jeg tilsatte 1 klype gurkemeie for fargen. Kok inn til en sirup.

Sil blandingen og løs opp 1oppbløtet gelatinplate i sirupen. Kjøl ned og hell litt over hver posjon panna cotta. Sett kjølig.

Slik lager du karamellkrønsj:
Dette er snedige greier. Så dette trikset på Masterchef Australia og det er dødslett!
Kok opp 1 kopp sukker med 1/4 kopp vann i en høy gryte. Tilsett saften av 1 lime. Når det blir karamell, og før det blir farge, tilsetter du 1ts natronpulver. Slå av varmen. Det begynner å skumme. Rør rundt og ha dette over i en plastform som er smurt med nøytral olje og som tåler høy temperatur. Avkjøl og sett i kjøleskapet. Rett før servering tipper du ut «klumpen» og hakker den opp med en kniv i passende biter.

Forrige

Mettende vårsalat

Pimp up parmesan

Neste

Legg igjen en kommentar