Panna cotta med sitrongress, lime og kanel med artig karamellkrønsj

| |

Nå har jeg funnet en fin kombinasjon av smaker. Dette er en panna cotta med smak av sitrongress, lime og kanel. På toppen har jeg laget en lime- og ingefærsirup. Bitene er karamellkrønsj.

Slik lager du denne desserten: (til 3-4 personer)
1 burk fløte helles i en gryte. Tilsett 1,5 dl helmelk. Varm væsken og tilsett en kanelstang, revet limeskall fra 1 lime og 4 sitrongress. (bare 1/3 av gresset. Nederste del. Knus lett med en hammer eller siden av en kniv.)
Slå av varmen og la blandingen stå en time å trekke.

Bløtlegg 3 gelatinplater. Sil fløteblandingen og ha den tilbake i gryten. Varm opp og løs opp gelatinen. Hell over i former. Når væsken er romtemperert setter du dem i kjøleskapet. Når panna cottaen en fast kan du helle over sirupen. Den lages slik:

Saft av 2 lime kokes opp med en kopp vann og 1 kopp sukker. Tilsett 1 ts revet ingefær. Jeg tilsatte 1 klype gurkemeie for fargen. Kok inn til en sirup.

Sil blandingen og løs opp 1oppbløtet gelatinplate i sirupen. Kjøl ned og hell litt over hver posjon panna cotta. Sett kjølig.

Slik lager du karamellkrønsj:
Dette er snedige greier. Så dette trikset på Masterchef Australia og det er dødslett!
Kok opp 1 kopp sukker med 1/4 kopp vann i en høy gryte. Tilsett saften av 1 lime. Når det blir karamell, og før det blir farge, tilsetter du 1ts natronpulver. Slå av varmen. Det begynner å skumme. Rør rundt og ha dette over i en plastform som er smurt med nøytral olje og som tåler høy temperatur. Avkjøl og sett i kjøleskapet. Rett før servering tipper du ut «klumpen» og hakker den opp med en kniv i passende biter.

Forrige

Mettende vårsalat

Pimp up parmesan

Neste

Legg igjen en kommentar