Middelhavspasta

Middag trenger ikke være så komplisert. Sånn har jeg det på søndager. Jeg vil late meg litt, gå en tur, lese, se på tv. Jeg vil i allefall ikke stå på kjøkkenet hele dagen.
Jeg stakk en tur ned i nærbutikken min, Skafferiet (Elisenbergveien på Frogner). De har fantastiske grønnsaker, pasta fra Italia og kylling fra Holte gård. Herlige små plommetomater proppfulle av smak og bunter med pepperaktig basilikum.
Det ble deilig pastamiddag på 15 minutter.

img_65572
Slik gjør du:
Varm en stor gryte med saltet vann. Kok pasta etter ønske. Jeg brukte fullkornspasta av italiensk farro (tror det er bygg).
Finhakk en liten løk og to fedd hvitløk. Skjær en tykk skive bacon av god kvalitet i små terninger. 1/2 paprika skjæres i strimler. Det samme gjør du med en liten chili. 1 kyllingbryst skjæres i tynne strimler.
I en panne smelter du en spiseskje smør og litt olivenolje. Mykne løken og hvitløken. Salt og pepre. Tilsett gjerne 1/2 ts paprikapulver hvis du har. Tilsett bacon, chili og paprika. La surre på medium varme før du tilsetter kyllingkjøttet. Stek kjøttet og tilsett et par drammeglass med søt vin som sherry eller vin santo. Vermut kan også brukes. La alkoholen dampe av litt før du tilsetter tomater og en god neve hakket basilikum. Tomatene skal fremdeles ha litt konsistens, så det er viktig at de ikke tilsettes for tidlig.
Sil av pastavennet ot tilsett litt god olivenolje i kyllingpannen. Fordel fyllet på pastaen og dryss litt flaksalt over sammen med litt frisk basilikum. Server med friskrevet parmesanost.
Utrolig godt og utrolig enkelt.

Forrige

Bistrostemning: Perfekt kjøtt er verdt pengene

Ribbe med appelsinsaus

Neste

Legg igjen en kommentar