Ribbe med appelsinsaus

Det var vill oppstandelse på Facebook da jeg mandag proklamerte at vi skulle ha ribbe til middag. «Du må ha stilt klokka litt vel langt fram», var en av kommentarene. «På en mandag?», var en annen.

Det er ribbetid, men juleversjonen er forbeholdt desember, synes jeg. Jeg digger å bruke tynnribbe på nye måter., for kjøttet er så anvendelig.
Her har du en versjon med appelsinsaus, pistasjbulgur, mangosalat og granateple. Steker du en stor ribbe har du pålegg hele uka. Deilige tynne skiver ribbe med sennep og rugbrød. Herlig!

img_65622
Ikke det faste tilbehøret til ribbe, kanskje?
Appelsiner, lime, hvitløk, løk, mynte, mango og granateple.

img_65642

Dette gjør du:
Salt og pepre ribben godt. Krydre gjerne med litt paprikapulver og malt stjerneanis også. Eller litt malt nellik.
I en gryte legger du 1 løk delt i 4, 4 hvitløksfedd, 1 chili etter ønsket styrke, strimlet skall av 1 appelsin (bruk en potetskreller til å lage fine, lange strimler.), limeskall fra 1/2 lime, 2 ss hakket mynte, saft av 2 appelsiner, 1 glass dessertvin, vermut eller hvitvin. 2 dl vann. Sett på lokk og putt i ovnen i 1 time på 180 grader. Sjekk hvordan det ligger an etter en time. Kanskje må du tilsette 1 dl vann hvis sausen er kokt inn for mye. Sett på lokket og la stå 30 minutter på 220 grader. Nå kan du fjerne lokket og sette på grillen og svoren il poppe seg stor og sprø.
Legg ribben på ei fjøl og sil av sausen. Sørg for å skvise hvitløk og løk godt, så alt det gode blir med i sausen. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.

img_65662

Denne deilige mangosalaten er et fabelaktig tilbehør.
Den lager du slik:
Moden mango skjæres i terninger. Hakk frisk mynte og press saften av 1 lime over. Tilsett granateplekjerner.

img_65732
Kok bulgur og tilsett ristede pistasjenøtter og en smørklatt. Server ribbeskiver sammen dampede sukkererter, mangosalat, bulgur og appelsinsaus.

Forrige

Middelhavspasta

Hot karrisuppe med linser

Neste

Legg igjen en kommentar