Meksikansk ostefondue

Tilbake til Mexico. En rett jeg har med meg derfra er en ostefondue servert i en liten (alt for liten) form. Den besto av smeltet ost med bakte grønne chilifrukter og paprika. Den var så inn i granskauen god og vi sloss om den rundt bordet.

Ostefondue som på El Califa i Mexico by .

Med litt googling har jeg funnet ut hva en slik meksikansk fondue skal inneholde: Grønnsaker, ost, noen ganger chorizo eller annen spicy pølse og øl. Jepp, øl. Det er det som ga den helt spesielle smaken til osteformen.

Jeg har laget en versjon som var litt mer rennende enn den jeg fikk i Mexico by, men det var egentlig bare godt. Jeg har ikke tilgang på meksikansk ost, så jeg har brukt en annen smeltbar ost med smak (italiensk Taleggio).

Formen med ostefondue kan settes på bordet så kan folk scoope i seg den deilige ostesausen med en brødbit eller som i Mexico, en tortilla.

Min ostefondue

Slik lager du meksikansk ostefondue

Nok til to personer

1/2 rød paprika skåret i strimler

1 liten rå chorizopølse skåret i små terninger

1/4 løk skåret i tynne skiver

1 stk chili skåret i strimler. Jeg brukte 1 fersk, grønn jalapeno

200 g Taleggio eller annen smeltbar ost med smak

1 dl øl. Jeg brukte gardsøl fra Kinn (belgisk sesong)

Slik gjør du:

Mykne løken og choritzobiter i en panne. Tilsett paprika og chili når løken er myk. Stek i noen minutter. Hell på øl og la alkoholen fordampe.

Skjær små biter av osten og legg i pannen (litt av gangen). La osten smelte inn i sausen. Når osten har smeltet litt heller du hele innholdet fra pannen over i en ildfast form. Sett i forvaremt ovn på 200 grader i ca 10-15 minutter til osten bobler på toppen. Server med ristet loff eller tortillalefser. Nam!

Meksikansk ostefondue.
Ja, der var det ikke mye igjen:)
Forrige

Fårikål med en twist

Fire pintxos med sopp som du vil elske!

Neste

Legg igjen en kommentar