Marokkanske vafler med honningsmør

Rghaif eller Msemen er navnet på marokkanske pannekaker som det er vanlig å få servert til frokost. Det minner ikke om våre pannekaker i det hele tatt. De er seige, mektige og tykke – gjerne servert i firkantet form.

De inneholder durumhvete og vanlig mel og de serveres med smør og honning. Jeg elsker dem!

Det er et par år siden jeg sist var i Marokko, men minnene om deilige frokostpannekaker dukket plutselig opp i minnet mitt. Jeg måtte lage Rghaif!

Jeg prøvde meg litt frem med deigen. Pannekakene skal stekes i panne, men det kan da ikke være noe i veien for å lage dem i vaffeljernet, vel? Jeg elsker flerbruk av kjøkkenutstyr og vaffeljernet brukes flittig til masse annet enn vafler her i huset. Det er for eksempel det perfekte verktøyet når du skal steke ostesmørbrød. Nå ville jeg lage marokkanske pannekaker i vaffeljernet også.

Slik lager du deigen:

1 1/2 dl siktet speltmel (eller hvetemel)

2 dl durumhvete + mer til uttrilling

2 ts sukker

1/2 ts salt

1/2 ts tørrgjær

2 dl lunket vann

4 ss smeltet smør eller nøytral olje.

Olje til forming av vafler

Ha sukker, gjær og vann i en bolle. La dette stå i 10 minutter til gjæren skummer. Ha det over i en bakebolle og tilsett de ande ingrediensene. Kjør i kjøkkenmaskin i fem minutter eller rør for hånd. Du vil se at deigen er seig og elastisk. Sett den til heving i 30 minutter.

Form like baller av deigen. Flat ut for hånd ved å strekke deigen. Brett den flere ganger. Bruk litt nøytral olje for å få det. Form firkanter eller sirkler og legg en og en i vaffeljernet. De skal ha litt tykkelse. Stek noen minutter til de er ferdige. Avkjøl på rist, men spis dem mens de er ganske varme.

Smelt god kvalitetshonning og smør (2/3 smør og 1/3 honning) i en kjele. Du kan bruke klaret smør hvis du vil ha den klar og fin.

Ha honningsmøret på vaflene og nyt. Bruk kniv og gaffel, sa unngår du søl.

 

Forrige

De aller beste potetene, kryddersmør og en perfekt grillet biff

Dilla på dumplings!

Neste

Legg igjen en kommentar