Dilla på dumplings!

Jeg har dilla! Dilla på dumplings! Har man først begynt på det kjøret der, kan man nesten ikke stoppe. Litt sånn fikle-jobb, men det er bagateller når det kommer til resultatet.
For noen uker siden var det de japanske gyozaene som blåste sokkene av mannen min. Denne uken var det disse hybrid-asiatiske dumplingsene som gjorde at han kom på hvorfor han fremdeles holder ut med meg.

Disse dumplingsene er en miks av Japan, Kina og Thailand. Det er svinekjøtt, miso, thaibasilikum, appelsin og mye mer. Og resultatet er en meget god middag. Jeg fikk 33 dumplings av denne oppskriften. Vi klarte 11-12 dumplings hver og da var vi overmette.

Kraften som jeg har laget er ikke en suppe som man skal slurpe i seg. Den er for kraftig til det. Bruk den som en dipping-saus som du legger dumplings i og som gir smak til dem. En skje her og der må du selvsagt slurpe i deg. Skulle bare mangle! Den er proppfull av appelsin, kyllingkraft, ingefær, sesamolje, miso og hvitløk.

Slik lager du mine asiatiske dumplings:

For dumplingsene:

wontonark fra frysedisken på asiatiske butikker. Tin dem ordentlig før bruk

400 g svinekjøttdeig

1 neve panko

2 ss tamari soyasaus

1 ts sesamolje

1 finhakket vårløk

1 kinesisk hvitløk, finrevet

2 ss finrevet ingefær

Finhakket chili etter ønske
2 ss finhakket thaibasilikum

Legg et wontonark (liten kvadrat) på benken. Legg en kjøttbollestørrelse (ca 1 ss) på midten. Fukt sidene på arket og lag en slags pakke. Der står du fritt. Jeg hadde ca fire-fem forskjellige former, så dette er ikke så nøye, bare sørg for at de er tette.

Fyll en stor gryte med 1/6 vann. Kok opp. Bruk en stor bambussteamer. De koster ingenting på asiatiske butikker og en slik må du ha i livet ditt. Helt seriøst. Smær litt olje på treristen og legg dumplings på. Har du to lag i bambuskurven, gjør du det samme der og setter kurvene oppå hverandre med lokket på toppen. Damp til dumplingsene er ferdige. Ca 7-8 minutter. Spis med en gang før de bli seige.

Ferdige dumplings.

Kraften:

2 dl kyllingkraft

1 1/2 appelsin (saften)
1/2 revet hvitløk
2 ss finrevet ingefær
3 ss mørk miso
1 ts tamari soyasaus
1 ts sesamolje
Kok opp og la småputre en halvtimes tid. Juster smaken med mer revet ingefær. Tilsett også litt chiliolje i kraften hvis du har.

Server dumplings i litt kraft med hakket vårløk, frisk koriander og enokisopp som du steker i tamari soyasaus og sesamolje. Dryss sorte sesamfrø over.

 

Forrige

Marokkanske vafler med honningsmør

Pasta med røkt fisk

Neste

2 kommentarer om “Dilla på dumplings!”

Legg igjen en kommentar