Ekte ostesmørbrød – laget i vaffeljernet

Deilige ostesmørbrød laget i vaffeljernet.
Deilige ostesmørbrød laget i vaffeljernet.

Ostesmørbrød er gode barndomsminner for meg. På hytta pleide vi å grille dem i peisen. Den deilige røyken fra veden ga en deilig smak til ostesmørbrødet. Jeg kan mane frem smaken den dag i dag. Farfar pleide å ha brunost i sitt ostesmørbrød. Det syntes jeg alltid var rart. Selv hadde jeg norvegia og bringebærsyltetøy. Jeg liker fremdeles kombinasjonen ost og syltetøy. Men i dag har laget noen italienske varianter.

Trenger du toastjern? Nei. Har du et vaffeljern, er det alt som skal til for å lage verdens beste ostesmørbrød. Mine varianter likner på italienske panini, for jeg bruker mozzarella-ost.

Kunne du tenke deg å lage et ostesmørbrød Caprese eller kanskje et ostesmørbrød med deilig, italiensk spekeskinke? Da har du kommet til riktig sted.

Ostesmørbrød Caprese
Ostesmørbrød Caprese

Ostesmørbrød Caprese:

Velg et godt, lyst brød. Landbrød eller en god loff.

Skjær skiver og legg en tykk skive bøffelmozzarella (eller vanlig mozzarella) på en av brødskivene. Skjær tynne skiver av små, smakfulle tomater og legg på toppen av osten. Så legger du noen basilikumblader på og heller litt god olivenolje over. Legg på en skive brød og legg i vaffeljernet. Ostesmørbrødet er ferdig når det har en gyllen farge.

Ostesmørbrød med spekeskinke
Ostesmørbrød med spekeskinke

Ostesmørbrød med deilig spekeskinke:

Skjær skiver og legg en tykk skive bøffelmozzarella (eller vanlig mozzarella) på en av skivene. bruk en god spekeskinke og legg en skive på osten. Så river du litt parmesan på toppen og litt god olivenolje, samt pepper. Legg på litt basilikum hvis du vil.  Legg på en skive brød og legg i vaffeljernet. Ostesmørbrødet er ferdig når det har en gyllen farge.

L1030105

 

Hvis du vil ha flere ostesmørbred, klikk her.

Forrige

Drink på pinne

Still forberedt og få maks ut av park-grillingen

Neste

Legg igjen en kommentar