Marcus Samuelssons saftige sjokoladekake med rom

Jeg digger Marcus Samuelsson. Han er svensk/etiopisk og driver soulfood-restaurant i New York. Han lager så mange spennende oppskrifter som han legger ut på hjemmesiden sin, og forrige uke kom han med denne: My Chocolate Rum Cake. Oh my Oh my, tenkte jeg. Denne måtte jeg bare prøve meg på. Jeg elsker rom, jeg elsker sjokolade, og jeg elsker kaffe. Denne kaken inneholder alt dette.
(Jeg har gjort noen justeringer.)

DSCF8165

Slik lager du Marcus sin herlige sjokoladekake:

 • 1 dl helmelk
 • 4 dl hvetemel
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 2 dl brunsukker
 • 3 store egg
 • 2 dl sukker
 • 1 dl mørk rom
 • 1 dl sterk kaffe
 • 340 g meierismør
 • 130 g mørk sjokolade

 

 1. DSCF8172Smør en springform (vanlig kakeform). Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Smelt sjokolade og smør i en gryte. Tilsett kaffe, rom og sukker. Ikke bruk for høy varme. Når sukkeret er smeltet tar du gryten av platen og heller innholdet over i en bakebolle. Tilsett egg og pisk. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører til en fin og jevn røre. Hell røren over i springformen. Sett i ovnen og stek til den ikke er klissete i midten. For meg tok det litt tid: Ca 45 minutter.
 3. La kaken kjøles ned på rist. Jeg lagde en glasur og helte over kaken. Den besto av sjokolade, melis, rom og smør. Målene aner jeg ikke, for jeg prøvde meg bare frem. Men er du vant til å bake, nailer du den garantert.

Lyst å lære om rom? Klikk her for å lese om da jeg var på romkurs.

Lyst å lage drinker med rom? Her er mange fristende oppskrifter.

DSCF8177

Forrige

Nakenvin – nå som app

Bakt pasta med baconsaus

Neste

Legg igjen en kommentar