Lynstekt laks med Wasabi & Sesame-skorpe

Vi spiser mengder av laks her i landet og vi koker den, steker den eller spiser den rå. Hvorfor ikke gjøre en kombinasjon? Min lakserett er laget av økologisk laks, noe som er stadig lettere å finne i butikken. Du må ikke velge dette for å lage retten, men det er mitt valg, fordi jeg er opptatt av den slags.

Jeg elsker sashimi, men kan bli litt lei av det hvis jeg spiser det ofte. Retten jeg har laget nå er lynstekt laks, altså jeg har kun forseglet skorpen i pannen i veldig kort tid slik at kanten blir stekt, men kjernen forblir rå. Det er utrolig godt! Jeg har brukt en krydderblanding fra Santa Maria som heter Wasabi & Sesame, og den får laksen til å sprelle av fryd i pannen. Den gir det «kicket» til retten som gjør den ekstra spennende. Fordi kryddermiksen inneholder wasabi og pepperrot får du samme effekt som du får når du bruker wasabipaste, nemlig at det varmer deilig i munnen når du spiser det. Krydderblandingen får du kjøpt i vanlige dagligvarebutikker.

Wasabi & Sesame fra Santa Maria. Full fest i et liten glass.
Wasabi & Sesame fra Santa Maria. Full fest i et liten glass.

Wasabi & Sesame fra Santa Maria. Full fest i et liten glass.

Retten jeg har laget er lynstekt laks med Wasabi & Sesame-skorpe, asiatisk guacamole og dipp.

Hvor lenge tar det å lage denne retten? 10 minutter. Det er fakta.

Asiatisk guacamole:

1 stor og moden avokado, eller 2 små.

saften fra 1/2 lime

2 dråper sesamolje

1 ts revet ingefær

1/2 sjalottløk, grovhakket.

rød chili

korianderblader

Salt og pepper (Santa Maria har praktiske salt- og pepperkverner fylt med Rock Salt og Tellicherry Black Pepper)

Skrell avokadoen og grovhakk den. Ha den over i en høy beholder og press limesaft over. Tilsett hakket løk og ingefær. Bruk en stavmikser eller blender og kjør dette til en fin puré. Tilsett hakket rød chili og korianderblader. Salt og pepre og server med en gang.

Tellicherry Black Pepper og Rock Salt.
Tellicherry Black Pepper og Rock Salt.

Laksen: Sørg for at det ikke er bein eller skinn på fisken. Krydre med et raust lag med Wasabi & Sesame og stek i varm panne tilsatt litt nøytral olje. Stek på hver side i maks 30 sekunder. Skjær laksen i skiver med en skarp kniv.

Dipp: Fyll en liten skål (en skål per person) med Thai Soya Saus fra Santa Maria. Drypp et par dråper sesamolje på toppen. Jeg lover deg, det er så avgjørende! Det smaker himmelsk.

Så er det bare å spise laksestykker som du dypper i dippen og spiser sammen den asiatiske guacamolen. Var ikke dette en spennende og ny måte å spise laks på? Det synes jeg!

Du klarer å lage denne på 10 minutter, gjør du ikke?
Du klarer å lage denne på 10 minutter, gjør du ikke?

Du klarer å lage denne på 10 minutter, gjør du ikke?

Til info: Dette innlegget er laget som et kommersielt samarbeid med Santa Maria. Jeg har selv fått velge hvilket krydder jeg vil bruke, og retten har jeg selv komponert. Santa Maria har gitt meg helt fri tøyler til å lage en deilig rett der jeg bruker et av krydderne deres.
Forrige

Terjes signaturburger

Fårikål med eple og spisskummin

Neste

Legg igjen en kommentar