Terjes signaturburger

Burger Bar i Oslo fortsetter nå med konseptet The Signature Series, der de inviterer profesjonelle kokker som de har sansen for til å gjøre en gjesteopptreden og komponere sin signaturburger som Burger Bar har på menyen i en begrenset periode. Kokkene har frie hender og velger selv tema og hvilke råvarer som skal benyttes. På listen over tidligere kokker står Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef på Det kongelige Slott i Oslo og BBQ-kongen Craig Whitson.

Terje styrer grillen På Burger Bar.
Terje styrer grillen på Burger Bar.

Les her om burgeren til Nicolai.

Les her om burgeren til Craig.

Denne gangen er det Terje Ommundsen, kjøkkensjef og eier av Plah som skal lage sin signaturburger. Og med tanke på hans thailandske stil, er dette en burger utenom det vanlige. Det kan kanskje knapt kalles en burger, men det er også fordi en thai-burger ikke finnes, siden de egentlig ikke spiser brød i Thailand. Terje har i stedet for det klassiske burgerbrødet, gått for en roti, som du vil kunne finne i Sør-Thailand. Selve burgeren er heller ikke oppkverna kjøtt, men et utbeinet kyllinglår grillet på kullgrillen hos Burger Bar. Dressingen til kjøttet er en innkokt og herlig kokossaus med bakte hvitløk og chili. Dette er essensen av Plah, for de som har vært så heldig å spise på denne Michelinanbefalte restauranten i Hegdehaugsveien. «Burgeren» har også en deilig krønsj i form av den asiatiske kålen Pak Choi som er fermentert. Det er ikke Kimchi, slik hipsterne kjenner det, men fermentert kål som minner om den koreanske motekålen, laget på en thailandsk måte. Ved siden av serveres en deilig, søtlig chilidressing.

Terje og Gry forteller historier fra gamledager,
Terje og Gry forteller historier fra gamle dager,

Pådriver hos Burger Bar, Gry Zakariassen, bodde rett ved Plah da de åpnet dørene og hun ble en stamkunde hos Terje de årene hun bodde der. Hun og Terje forteller om da Plah kom til byen og om konkurrenten Rust, nabokafeen til Plah, som hadde kø langt ut på gata. De serverte burgere av noe tvilsom kvalitet, men åkke som, de hadde gjester. Lenge vurderte Terje å begynne å servere thaiburgere for å få kundene inn av døra, men slo det fra seg som en fryktelig dårlig idé. Nå, 12 år etter, serverer altså Terje sin thaiburger på et av Oslos hotteste burgersteder.

DSCF4859

DSCF4853

DSCF4895

Jeg har spist på Plahs restauranter og kjenner igjen stilen og smakene. Dette er en meget vellykket signaturburger som føyer seg inn i rekken av deilig mat laget av spennende personer som Burger Bar har presentert det siste året. Å velge Terje Ommundsen som burgerkandidat er vågalt. Ikke fordi mannen ikke kan lage mat, for det kan han til de grader, men det er ikke automatisk det man tenker på når ordet «burger» blir nevnt. Men kanskje gjør dette prosjektet akkurat det burgerscenen trenger akkurat nå: Nyskapenhet, smaksvariasjon og noen som tenker utenfor den klassiske burgerboksen. Jeg håper og tror at Terjes thailandske burger vil kunne treffe et publikum som er lysten på mer enn en klassisk burger og som vil spise maten til en av Norges desidert mest spennende kokker.

Les om da jeg deltok på kurs i thaimat på Plah.

DSCF4876

 

DSCF4861

Terjes signaturburger vil være i salg hos Burger Bar fra 5. oktober til 7. november.

For hver signaturburger Burger Bar selger, går 5 kr. til et veldedig formål ut ifra gjestekokkens hjertesak. Terje har valgt seg Kirkens Bymisjon.

Terje Ommundsen fra Plah er gjestekokk hos Burger Bar.

Forrige

Matmarkedet i Woodstock

Lynstekt laks med Wasabi & Sesame-skorpe

Neste

Legg igjen en kommentar