Lykken er indisk riskrem

Jeg hadde denne drinken (Rosa) Ooty Town Gimlet Rose bud & rose water house batch cordial, Hendrick’s Gin with crystalised rose petals. Named after the home of the Government Rose Garden and the classic British Naval cocktail. Erik hadde denne: In Light of India Don Julio Blanco Tequila, ginger beer & bitters with pineapple and cardamom malai. Named after the book of the same name by Octavio Paz, a Nobel Prize writer, poet and Mexican diplomat who lived in India
Jeg hadde denne drinken (Rosa) Ooty Town Gimlet
(Rose bud & rose water house batch cordial, Hendrick’s Gin with
crystalised rose petals. Named after the home of the Government Rose
Garden and the classic British Naval cocktail.)
Erik hadde denne: In Light of India
(Don Julio Blanco Tequila, ginger beer & bitters with pineapple and
cardamom malai. Named after the book of the same name by Octavio Paz,
a Nobel Prize writer, poet and Mexican diplomat who lived in India) Deilige papadum (tre forskjellige typer) med mangochutney med spisskummin og chutney med reker og tomat og nellik.

 

I  Albemarle street i Mayfair, London ligger en ganske ny og spennende indisk restaurant. Stedet heter Gymkhana. Gymkhana betyr et sted hvor menn møtes i sportslig og sosial sammenheng – altså en slags gentlemen’s club. Inspirasjonen kommer fra tiden da Storbritannia koloniserte India. På menyen i en klassisk gymkhana-klubb vil du alltid finne mye vilt, for det liker engelskmenn. Interiøret på Gymkhana i Mayfair er tungt og klassisk britisk. Det er vifter i taket og betjeningen bærer uniformer. Maten er moderne indisk med britiske råvarer og tung bruk av tandoori-ovn. Maten er helt fantastisk og leken. Jeg og Erik gikk for en 6-rettters tastingmeny med vinpakke til. 100 pund per pers. 55 pund per pers hvis du kun velger maten. Drikkemenyen er stor, så hvis man ønsker å kjøpe separat drikke, er ikke det noe problem, men jeg må si at sjelden har jeg fått en vinmeny som passer så perfekt til maten. Og indisk mat er vanskelig å parre med vin, men det klarte de godt på denne restauranten.

Da vi kom til desserten var jeg egentlig alt for mett til å spise mer, men jeg gikk med på å smake. Jeg fikk servert en riskrem med masse kardemomme. Og jeg overdriver ikke hvis jeg sier at dette var noe av det aller beste jeg har smakt. Jeg klarte å lokke ut oppskriften av kokken og den kan du lese lenger ned i saken.

L1020637

Gymkhana ligger i en veldig bra restaurantgate. Jeg har tidligere vært på en annen restaurant lenger opp i gaten som heter Rextail. Les om min opplevelse her.

Jeg vil anbefale deg å prøve en av de spennende drinkene på menyen til å begynne med.

L1020638

1. rett: Forretten var en fantastisk rett med sprøstekte poteter og kikerter, sitronskall, tamarin, ingefær, sterk saus og yoghurt. Den smaker nesten som en indisk «Patatas bravas» med skikkelig crunch. Drikke til retten: Verdejo, Bodegas José Pariente, Spain, Rueda, 2013

L1020641

2. rett er en fantastisk Lasooni Wild Tiger Prawns, Red Pepper Chutney laget med grillede paprika, kanel og yoghurt. Drikke:  Eroica Riesling, Chateau Ste. Michelle & Dr. Loosen, Washington, 2012. Helt magisk!

L1020642

3. rett: Her kommer viltet inn på menyen. (Gymkhana her forresten en helt egen viltmeny. Den skal jeg prøve neste gang.) Vaktler i form av en seekh kebab: Gilafi Quail Seekh Kebab, Pickled Green Chilli Chutney med koriander, mint og grønn chili. Sterk som fy, men deilig!! Drikke: Sauvignon Blanc, Dog Point Vineyard, New Zealand, Marlborough, 2013

L1020647

4. rett: Pulled Goat – I kid you not! (her var det jammen meg et fint ordspill fra meg. Tok du den?) Kid Goat Methi Keema, Salli, Pao. Deilig og veldig aromatisk geitekjøtt med hamburgerbrød og røkte taffelsticks. Drikke: Shiraz ‘The Riebke’, Teusner, Australia, Barossa Valley, 2012

L1020655

5. rett og vi er ganske mette. Men heldigvis er posjonene små. Vi velger to forskjellige retter og drikke: Suckling Pig Vindaloo
Drikke: Gran Cabernet Franc, Pulenta Estate, Argentina, Mendoza, 2010

Poteter
Poteter
Reker
Reker
Suckling pig
Suckling pig

og Malabar Jheenga Curry – reker i sør-indisk curry
Drikke: Meursault ‘Les Clous’, Henri de Villamont, France, Burgundy, 2009
Begge rettene ble servert med served Dal Maharani, Wild Mustard Baby Potatoes og basmatiris. Vi fikk også to typer naan-brød til: Dill og sesam. Utrolig gode.

6. rett:

Her velger vi to forskjellige retter og drikke:

L1020661
Riskrem fra himmelen!

Banana and Pecan Kheer. Dette er den letteste og beste rispuddingen jeg noen gang har smakt! Helt himmelsk god. (se oppskrift ved bildet)
Drikke: Moscato d’Asti ‘Nivole’, Michele Chiarlo, Italy, Piedmont, 2013

 

Jeg var så heldig å få oppskriften på denne riskremen (oppskriften er med mango, ikke banan). Og her er den: ( 4 porsjoner)

ingredienser

150 g basmatiris

750 ml helmelk

200 ml kremfløte

1 ss. kardemommepulver

100 g sukker

3-4 modne mango

Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåte: Bløtlegg ris i varmt vann, dekk til og sett til side. Skrell mango og fjern skinnet. Deretter skjær kjøttet i terninger og legg dem i en blender og lag en mangopuré. Sett til side. I en panne varmer du kremfløte og melk og kok opp. Sil ris fra ha over i fløtemelken. Tilsett kardemomme. Fortsett å koke på høy varme i 25-30 minutter til risen er myk. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Ta gryten av varmen og sett til side og la den avkjøle. Tilsett mangopuréen og rør forsiktig i riskremen. Server med frisk mango og hakkede mandler.

L1020659
Saffron Pistachio Kulfi Falooda
Drikke: Botrytis Semillon, Peter Lehmann, Australia, Barossa Valley, 2011

 

Interiøret på Gymkhana
Interiøret på Gymkhana
Forrige

Sommermaten lager du på grillen

Røkt torsk i form med poteter på to måter

Neste

Legg igjen en kommentar