Liker du chai latte? Da er dette desserten for deg

Chai betyr te på indisk, arabisk, swahili og sikkert andre språk også.

Når vi snakker om chai er det ofte te trukket sammen med diverse krydder og tilsatt melk og sukker. Det har blitt rene trenddrikken.

Te tilsatt krydder smaker fantastisk. Jeg liker å tilsette frisk ingefær og klementinskall for å få inn enda mer smak i teen.

Indisk masala chai er en søt drikk. Masala betyr blanding, og det er en blanding av disse fire ingrediensene som alltid er base for drikken: Ingefær, kardemomme, melk og sukker. Min variant har søtet kondensert melk i stedet for melk og sukker. Du kan vel si at det er akkurat det samme, for søt kondensert melk er innkokt og konsentrert melk tilsatt sukker.

Jeg har i tillegg nellikspiker, stjerneanis og kanel i kryddermiksen min.

Men jeg skal ikke lage en kopp te. Jeg har laget en chai-pudding. Rett og slett en dessert med deilig smak av masala chai. Den kan nytes som et eget måltid eller som kos i sofaen.

Slik lager du Chai-pudding til fire personer:

8 dl vann

1 boks søt kondensert melk

1 remse klementinskall (kun det oransje. Bruk en potetskreller)

3 nllikspiker

1 ts kardemommekapsler

1 stjerneanis

1/2 kanelstang

5 cm fersk ingefær i skiver

3 ss sort te

1/2 dl maisstivelse (maizena)

3 eggeplommer

Slik gjør du:

Bland vann, te, klementinskall, ingefærskiver og krydder i en kjele. Kok opp og slå av platen. La dette trekke i 10 minutter.

Pisk maisstivelse og søt kondensert melk i en skål. Sil teen og spe i blandingen. Kok opp så det tykner.

Pisk eggeplommen. Ha litt av teen over i eggeplommene og pisk godt slik at eggene ikke sprekker. Ha miksen over i gryten og kok opp. La blandingen tykne. Bruk en sikt og sil blandingen over i tekopper. Sett kjølig i noen timer til blandingen har satt seg. Pynt med siktede hasselnøtter eller mandelflak.

Forrige

Enkel og utrolig god fiskerett

Julesnapsen lager seg selv på 24 timer

Neste

Legg igjen en kommentar