Julesnapsen lager seg selv på 24 timer

Et lite glass snaps er godt til julematen. Som halvdanske er jeg vant til en snaps. Det skal ikke være mye. Kun en «lille en».

Snaps er det dansk/tyske ordet for en krydret alkoholholdig drikk, det vi kaller akevitt. Men det er ikke så lett. Norsk akevitt må lages på potetsprit og inneholde karve og gjerne dill. Sånn sett kan ikke snaps kalles akevitt, kan det vel?

Pablo og Rainer.

Urter er spennende ting, og noen som kan mye om det er herrene Pablo Gracia og Rainer Hennig som driver bloggen Verdensmat. Pablo er opprinnelig fra Spania og Rainer er fra Tyskland. Sammen har de laget et utvalg spennende snaps- og akevittkryddermikser. Utene skal trekke i nøytral sprit i 24 timer og visp har du laget din egen snaps.

hjemmesiden deres kan du lese om de forskjellige variantene og de forskjellige krydderne som er brukt. De har prøvd og regnet på mål og kombinasjoner for å finne de perfekte variantene. Jeg smakte på hele sortementet deres en dag vi møttes, og har selv valgt å lage selve julesnapsen.

Legg krydder i glass med nøytral sprit i 24 timer. Vips har du julesnaps!
Etter 24 timer.

Det var virkelig enkelt å lage denne selv. 1 liter nøytral sprit + en pose Norsk Julesnaps-krydder lå i 24 timer på glass med lokk. Så silte jeg bort krydderne og helte den ferdige snapsen over på små flasker som jeg skal gi bort i julegave i år.

Norsk julesnaps inneholder karve, anis, fennikel, rognebær, einebær, saflor (fargetisler) og pors.

Du får kjøpt posene online på verdensmat.no, og mange andre steder. Full oversikt får du her. Verdensmat lager også poser med individuelle krydder.

God jul!

Til info: Jeg har ingen kommersielle samarbeid eller samarbeid generelt med Verdensmat. Dette er to herrer som jeg beundrer og respektere og vil derfor skryte litt av de flotte produktene deres. 

Forrige

Liker du chai latte? Da er dette desserten for deg

Nå gikk boken i trykken!

Neste

2 kommentarer om “Julesnapsen lager seg selv på 24 timer”

Legg igjen en kommentar