Lekende lett med helgrillet fisk

 

Jeg og makkeren min Cecilie, røk nesten ut av Norges Grillmester i episoden med fisk og skalldyr på grillen. Det betyr ikke at vi ikke kan grille fisk og skalldyr. For det kan vi. Vi hadde bare uflaks. Og en av de tingene som er lettest å grille er hel fisk. Har du av og til sett hele små ørret i fiskedisken og tenkt «Hvordan kan jeg egentlig bruke disse?» De er perfekte til grilling.

IMG_8871

Velg fisk på rundt en kilo. Ørret, ishavsrøye, osv. Vask dem godt og tørk med papir. Salt og pepre godt i buken. Legg skiver av sitron og fennikelstilker i buken. Gni fisken inn med litt nøytral olje og snitt små snitt skrått i skinnet. Salt og pepre fisken før du legger den i en fiskerist. en slik grillrist koster nesten ingen penger og hjelper slik at fiskeskinnet ikke brenner seg fast i grillristen på grillen din. kjekt å ha med andre ord.

Grill fisken på indirekte varme til fiskekjøttet slipper ryggbeinet. det sjekker du lett ved å stikke en spiss kniv inn ved ryggen på fisken. Server den grillede fisken med agurksalat og kokte poteteter og smeltet smør til. Eller noe mer kreativt som en fennikelsalat med kapers og sitrusskall.

Grillet ørret med agurksalat
Grillet ørret med agurksalat

 

Forrige

Pasta med røkt ørret og asparges

Ja, jeg tar utfordringen!

Neste

Legg igjen en kommentar