Le Chardenoux

| | , , ,

Le Chardenoux åpnet i 1908. Dette er en av de virkelig, klassiske bistroene i Paris. Her sitter det mye historie i veggen. TV-kokken Cyril Lignac overtok som Chef i 2008. Maten er ærlig og klassisk, med finesse. Jeg har vært der to ganger, og er like begeistret hver gang.
Restauranten åpner en ny filial i mai. Denne gang i rue Dragon, Saint Germain.

Det er helt nødvendig å bestille bord:
Le Chardenoux,
1, rue Jules Valles
7501 Paris
+ 33 (0) 143714952

I dette området ligger det forresten 4-5 fabelaktige restauranter. Gaten som heter Rue Paul Bert krysser gaten der Le Chardenoux ligger. Sjekk ut Bistrot Paul Bert.

Forrige

Kyllingtagine

Appelsinvafler

Neste

10 kommentarer om “Le Chardenoux”

 1. Hei, takk for fin blogg. Så i Aftenposten at du har en fin komfyr 😉 Jeg er på komfyr jakt og lurer på om du er fornøyd med din – er du vært pengene?

  Svar
  • Hei! Komfyren er definitivt verdt pengene, men det fins masse flotte komfyrer til en billigere penge på markedet. Jeg ville ha sjekket ut flere alternativer hvis jeg var deg. Lykke til!

   Svar
 2. HAr selv en leirgryte og brukte den ofte før. Kokeboken forsvant da jeg flyttet og nå er ingen i salg lengre. Har lånt på biblioteket men det hasdde vært kjekt å ha en selv. Håper at noen av de kommer i nye opplag.

  Svar
 3. Hei, har du en god pinnekjøtt med tilbehør innlegg på bloggen din? Evt. har planer om å legge ut før 15. november:)

  Mye digg her forresten!

  Svar
 4. Anbefaler du virkelig gass fremfor kull til grilling? Skulle tro en matentusiast visste forskjellen på å steke mat og å grille mat? Jeg referer til reklamene fra OBS som blandt annet bruker de* til å selge gassgriller på Facebook. Jeg tror de fleste profesjonelle er helt uenig med deg.

  Svar
  • Hei Thomas! Jeg anbefaler ikke gassgrill fremfor kullgrill. Det står i teksten at jeg er kulltilhenger. Jeg forteller om fordelene med gass hvis det er det du har i huset. Både gass og elektriske griller har sine fordeler, men har du mulighet til å ha kullgrill er det ALLTID best. Jeg bor i fjerde etasjen i en bygård i Oslo. Min veranda er 2 kvm stor. Der kan jeg kun ha elektrisk grill, da alt annet er forbudt. Det fungerer godt, men vil selvsagt ikke gi samme opplevelse som kull.
   Jeg er kullgriller i hjertet, men ser at ikke alle har anledning til å grille på den måten. Derfor må man derfor også prøve å gi tips til andre måter å grille på. Det å grille er tross alt budskapet:)

   Svar

Legg igjen en kommentar