krydder

Lakrisrot

mars 30, 2011

Flere som leser bloggen min har lurt på hva lakrisrot er, hvordan den ser ut, og hvor man kjøper det. Lakrisrot er brukt i oppskriften min om torsk med chorizo.

Som dere ser på bildet, kan man kjøpe en pose med lakrisrot for 13 kr på Søstrene Grene. De har butikker i følgenede norske byer: Drammen, Oslo, Sandvika, Ski, Skien, Stavanger og Trondheim.
Min mann og jeg brukte lakrisrot mot røykeslutt. Det å ha en pinne å tygge på hjalp mot røykesuget. Dessuten smaker lakrisrot skikkelig godt.

Trekk den også som te: Kok vann og tilsett en brukket lakrisrot og la den trekke i 30 minutter. Drikk og nyt.

Dette fant jeg på nettet om lakrisrot:

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNINGlakrisrot

Betennelseshemmende, krampeløsende, febersenkende, slimløsende, hostelindrende, bløtgjørende og smørende på slimhinnene, binyrestyrkende (gir økt produksjon av kortison og adrenalin), mildt avførende, urindrivende, bakteriehemmende, virushemmende, immunstyrkende, magesyredempende, sårhelende ved sår i mage og tolvfingertarm, gallestimulerende, kolesterolsenkende og allergidempende. Lakrisrot er en antioksidant og er ved dyreforsøk vist å ha østrogenlignende virkning. Urten kan motvirke uønskede effekter av avføringsmidler.

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING

Brukes innvortes ved forstoppelse, magesår, sår på tolvfingertarmen og ulike former for fordøyelsesbesvær som magekatarr, kvalme, oppkast, syreoverskudd, halsbrann og kolikk. Dessuten ved betennelser i de øvre luftveiene, hoste, heshet, bronkitt, sår hals, influensa, astma, allergiske plager, tuberkulose, autoimmune sykdommer, gikt, revmatisme, artritt, leddbetennelser, kronisk hepatitt, skrumplever, betente øyne, hornhinnebetennelse, kronisk tretthetssyndrom, hiv-infeksjon, aids, Addisons sykdom (svikt i binyrebarkens hormonproduksjon), godartet forstørrelse av prostatakjertelen, og som etterbehandling etter steroid-terapi. Brukes utvortes mot eksem, herpes og helvetesild.

Kanskje liker du disse også

1 Kommentar

  • Svar Merete desember 28, 2011 at 10:55 am

    Jeg har en liten bit i kaffekoppen jeg. Bruker den i flere dager, til den er "tom". Best etter et par dager, da trekkes smaken lettere ut.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: