ja takk, begge deler

Et av vår tids mest misforståtte ordtak er : Ja takk, begge deler. Hva den lille søte bjørnen egentlig sa da han ble tilbudt boksemelk og brød med honning av vennen Sprett var som følge:
Og da Sprett spurte: » Vil du ha honning eller boksemelk til brødet?» ble Brumm så glad at han svarte: » begge deler» Men for at han ikke skulle virke grådig, tilføyde han: » tusen takk. Men det er ikke så farlig med brødet.»
Men det er ingen tvil om at både honning og boksemelk var Ole Brumms absolutte favoritter.
Jeg vil også skryte av Vikingmelk (boksemelk). Dette er et produkt som egner seg godt til sauser, kakebakst, vafler og selvsagt til kaffen. Du kan også vispe krem av den, men da må kremen brukes med en gang, for den faller lett sammen.
Med lang holdbarhet er den must å ha i skapet.
Dessuten inneholder vikingmelk færre kalorier enn fløte, hvis noen skulle bry seg om det.
Vikingmelk finnes også i melkepulver-variant. Jeg har hatt stort hell med å lage hjemmelaget ost med dette produktet. Dette er en oppskrift fra et indisk vegetarmatkurs jeg tok på Mauritius.

Til osten:1 stor kopp melkepulver
2 kopper vann
1/2 kopp eddik
Kok opp melkepulver og vann og rør godt i gryten. I det det skal til å koke, tilsettes  eddiken. Nå vil massen klumpe seg. Hell massen over i et rent linklede i en sil og skyll med kaldt vann for å få ut eddiksmaken. Klem ut vannet og legg press på linkledet for å få ut mer væske. La det ligge sånn i en time eller helst mer.

Ta osten ut av linkledet og kutt den i terninger (isbitstørrelse). Osten stekes i olje med litt salt eller legges på et sterilt glass med olje og urter for marinering. Godt til salat.

Forrige

Lakrisrot

Spenning rundt kåring av verdens beste restaurant

Neste

Legg igjen en kommentar