Lakris-latte og iskald lakrismelk

Jeg liker ikke å drikke melk, og det slipper jeg jo heldigvis også, nå som jeg er voksen. Men jeg kan like et glass sjokolademelk hvis den er skikkelig iskald.

Her i Norge har vi allerede god kjennskap til lakrisprodusenten Lakrids By Bülow. Vi er så glad i denne lakrisen at det til og med har kommet egen butikk i kjelleren på Steen og Strøm magasin i Oslo. På et besøk på Bornholm nylig var jeg og noen norske journalister og bloggere innom butikken til Johan Bülow i Svaneke. Det var her det hele startet for 8 år siden. Nå har han 80 ansatte og har stor fabrikk i København. Her kan du lese om da jeg møtte ham i Oslo. Det er ikke Johan vi møter i butikken denne dagen, men moren hans, Pernille Bülow, som er en flink glasskunstner. Hun forteller stolt om sønnens suksess og serverer oss de berømte laksrisene som selges over alt. Hun røper at de snart får inn årets store nyhet, nemlig «sommer» – som blir lakris med hylleblomst. Den gleder vi oss til.

Etter at vi har spist oss småmette på lakris, går Pernille en tur på bakrommet og kommer tilbake med en kanne iskald melk. Ikke akkurat det jeg har lyst på, må jeg innrømme, men så kommer forklaringen: Det er ikke vanlig melk, det er lakrismelk. Jeg er skikkelig skeptisk, men tar en slurk. Det smaker faktisk veldig godt. Lakrisen er ikke oversøt og den er ikke for konsentrert. Pernille sier at hun bruker det man kaller sødmelk på dansk, noe som tilsvarer helmelk. Dette er faktisk en deilig tørstedrikk og jeg blir fristet til å prøve det når jeg kommer hjem til Oslo.

Lakrismelk hos Bülow i Svaneke.

L1120768

Ikke bare har jeg lyst til å lage lakrismelk, men jeg får lyst til å teste ut hvordan denne melken kan brukes i en kaffe latte også. DET kan virkelig anbefales!

Hjemmelaget lakrismelk.
Hjemmelaget lakrismelk.

Start med å lage lakrismelk:

1 ts Sweet liquorish sirup fra Lakrids By Johan Bülow eller annen søt lakrissirup

2 dl lettmelk (jeg valgte lettmelk, for jeg synes helmelk blir litt voldsomt)

Rør sirupen godt ut i melken.

Nå har du lakrismelk.

Skal du lage latte har du melken over i en melkeskummemaskin. Bruk ca 1/2-1 dl per kopp, kommer an på hvor mye melk du liker å bruke.

Lag en kaffe på vanlig traktemåten eller med kapselmaskin. Jeg brukte en kapsel og stilte inn maskinen på lungo (stor kopp). Så blandet jeg i lakrismelken og sørget for å få litt av det deilige laksis-skummet på toppen av latten.

 

Til info:
Jeg har vært på tur til Bornholm med Visit Denmark. Alle utgifter er dekket av dem. Blogginnleggene jeg skriver fra denne turen er mine oppriktige tips og mine egne anbefalinger.
Forrige

Saftig kylling og spennende bulgur

Nå er det trendy å drikke smaksatt vann til maten

Neste

Legg igjen en kommentar