Saftig kylling og spennende bulgur

 

Bulgur er et fantastisk alternativ til ris, er mye letterer å få til «riktig» og er perfekt følge til f.eks kylling. Bulgur lages av durumhvete og er vanlig tilbehør i landene rundt Middelhavet mot Midtøsten. Jeg elsker å smaksette bulguren med godsaker og denne gangen har jeg brukt grillede paprika for det er pakket med deilig, røykfull smak som passer så godt til den milde bulgursmaken og til det delikate kyllingkjøttet.

Slik tilbereder du bulgur:

Mål opp bulgur på samme måte som ris. Vask bulguren i rennende vann til vannet er klart. Så fyller du gryten med vann slik at det er vann ca 2 cm over kornene. Kok opp med litt salt i vannet og slå temperaturen ned til lav og sett på lokket. Etter ca 15 minutter er bulguren ferdig. Nå kan du blande den med det du vil, men jeg kan virkelig anbefale deg å bruke de grillede paprikaene. Hakk noen friske persilleblader eller mynteblader og bland i. Det gir en ekstra god smak til bulguren.

Kyllingen kan du steke slik du pleier, eller du kan bruke min billige og herlige sous vide-metode. Dette gir garantert perfekt kylling.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK ELLER @HELLESKITCHEN PÅ INSTAGRAM

Kylling med bulgur.
Kylling med bulgur.

 

Forrige

Sitronmarmelade til morgenmaten

Lakris-latte og iskald lakrismelk

Neste

Legg igjen en kommentar