Kyllingsuppe med thaismaker

 

Å koke suppe er kanskje noe du tror tar lang tid? Nope! Det gjør ikke det! En herlig kyllingsuppe lager du på to timer, og da kan du slappe av i 1 1/2 av dem.

Til fire personer: Jeg brukte to rå kyllinglår av god kvalitet. Disse kapper du opp i to deler hver. Legg i en gryte med 1 bit ingefær (tommelstørrelse), 1 løk delt i 4 biter, 5 hvitløksfedd, 2 gulrøtter i store biter, 2 ss soyasaus og stilker og røtter fra koriander (hvis du får tak i. Dette har de på de fleste asiatiske butikker. Kan anbefale Asian Food Market i Oslo.) Tilsett 2 liter vann. La dette koke opp, så senker du temperaturen til medium og legger lokk på. La stå i en time. Ta så lårene ut og rens dem for kjøtt. Skjær kjøttet i små terninger og sett til side. Bein og skinn fra kyllinglårene legger du tilbake i gryten og koker videre på medium varme i en time til. Sil så suppen slik at du bare har en fin kraft. Ha over i en ren gryte og tilsett 1-2 bokser kokosmelk (kommer an på hvor mye kyllingsmak du vil ha og hvor kraftig suppen skal være.

Gi dette et oppkok og juster smaken med limesaft og litt fiskesaus. Jeg tilsetter hakket chili, litt mer revet ingefær, thaibasilikum og koriander til slutt, samt kyllingkjøttet. Noen dråper sesamolje over smaker også kjempegodt.

DSCF0575

Dagen etter laget jeg en resterett med suppen. Jeg kokte pastaris og hadde i suppen slik at jeg fikk en super gryterett.

Forrige

Huevos rancheros

Ostesmørbrød som du garantert aldri har smakt maken til

Neste

Legg igjen en kommentar