Kveite puttanesca

Forleden dag spiste jeg noe av det aller beste som jeg har spist på lenge. Helt siden jeg satt med sand mellom tærne på den lille strandrestauranten til Carmine på den italienske øya Ischia, har jeg drømt om å lage en tilsvarende rett her hjemme.

Carmine serverte et stykke sverdfisk med puttanesca på toppen.
Puttanesca er sikkert noe du forbinder med pasta, men det er ikke uvanlig å få sausen på andre retter også, slik som denne fiskeretten.

Sverdfisk på Ischia

Les mer: Perfekt pasta puttanesca

Av alle tenkelige ting i verden klarte jeg å finne et superfint stykke med villkveite på min lokale Coop Mega. Ikke i min villeste fantasi hadde trodd det var mulig, men denne aktuelle uken hadde de sjømatuke og da bugnet den ellers kjedelige fiskedisken av skatter. Et skikkelig villkveite-kotelelett på over 600 g ble med hjem. Den ser ut som en t-benstek.

Fiskestykket stekte jeg hel som det var i en ildfast form på 180 grader i ca 20 minutter til fisken slapp beinet akkurat. Jeg sto som en hauk ved stekeovnen og testet med en kniv inne ved beinet for ikke å steke fisken for mye. Den ble helt perfekt.

Mens fisken var i ovnen lagde jeg puttanesca-sausen. Det er så enkelt. Jeg brukte en pakke norske småtomater i forskjellige farger. De delte jeg i to eller fire ut fra størrelse.
Jeg brukte noen ss med kapers, en god neve gode kalamataoliven, grovhakkt bladpersille og et par ferske hvitløksfedd skåret i tynne skiver. Dette er ingrediensene du trenger i tillegg til god olivenolje, et glass tørr hvitvin, salt og pepperoncino (chilflakes).

Jeg starter med å varme en panne. Jeg tilsetter ca 1/2 dl god olivenolje og hvitløksskiver. Hvitløken skal gi smak til oljen, så pass på at oljen ikke brenne hvitløken. Tilsett tomater. Hell på hvitvin og kok ut alkoholen før du tilsetter oliven, kapers og persille. Krydre etter smak og hell over fisken når den er ferdig i ovnen.

Server med kokte poteter til og nyt! Dette er bare så godt!

Forrige

Festbord med høstens råvarer

Retroalarm! Landgang med det beste du vet

Neste

4 kommentarer om “Kveite puttanesca”

  1. I dag har jeg laget min versjon av kveite puttanesca. Fikk også tak i vill kveite på meny på teie nøtterøy. De har virkelig en av de bedre ferskvarediskene jeg vet om. Valgte å ha pasta fra kolonihagen til.Ble sykt digg.Takk for all inspirasjon du gir meg. ?Elisabeth ?

    Svar
    • Så hyggelig tilbakemelding, Elisabeth! Godt tips til ferskvaredisk. Slike anbefalinger er gull verdt! Ha en fin helg!

      Svar

Legg igjen en kommentar