Retroalarm! Langgang med det beste du vet

/Reklame: Oppskriften er laget med produkter fra Grøstadgris/

Den gode, gamle langgangen må frem i lyset! Jeg har ikke spist den siden 80-tallet og det er jo alt for galt.
Da jeg skulle teste ut de nye påleggene laget av frilansgris fra Grøstadgris tenkte jeg at jeg villelage en maksimal lunsj. Ja, man kan lage deilige brødskiver. Det gjør jeg for så vidt hver dag.
Men hva med å lage noe godt, gøyalt og genialt?

Da kom jeg til å tenke på den gode, gamle langgangen.
En langgang er et langt, smurt brød med alt det beste pålegget du vet om. Min langgang er et bilde på min brødskivefantasi, mens din kan se helt annerledes ut. La derfor denne langgangen være til inspirasjon.

Det som er sikkert og visst er at du må ha godt brød og godt pålegg. Jeg har bakt det perfekte langgangbrødet som inneholder både smør og egg, noe som gjør det mykt og deilig å spise.

Pålegget på min langgang er blant annet de tre påleggene fra Grøstadgris: Kokt skinke, pepperskinke og hamburgerrygg. Dette er fenomenale produkter laget av frilansgris og et av veldig få produkter i butikken som har dyrevernsstempelet. Og det er viktig for meg!
Les mer om Grøstadgris’ frilansgriser og syn på dyrevelferd nederst i saken.

44 cm med pur langgang-lykke!

Hva har jeg fylt min langgang med foruten Grøstadgris sine deilige skinker? Jo, skiver av egg, ost, paprika, agurkremser, avokado og spennende urter. Du kan smøre med smør, majones eller kanskje litt god dijonsennep?
For meg fungerer det helt topp. De tre forskjellige skinkene har jeg plassert på hver sin plass på langgangen. Hamburgerrygg til venstre, så pepperskinke og kokt skinke i den andre enden. Min langgang var på 44 cm, dere! Det er mye brød! Oppskriften på brødet får du straks. Den er perfekt til to flettebrød.

Hva er det som er så gøyalt med langgang da? Jo, jeg synes det er skikkelig stas å servere den hel og så deler man den i stykker ved bordet. Pynt den med alt det beste du vet! Det er ikke bare kaker som kan pyntes. La oss slå et slag for langgangen og den gleder! På med pynten!

Flettebrød til langgang

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2 brød

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ss gjær
  • 2 egg + 1 egg til pensling
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 kg hvetemel
  • sesamfrø + valmuefrø
  • Pålegg: Det du vil, men sørg for å prøve de nye produktene til Grøstadgris: Skinke, pepperskinke og hamburgerrygg av frilansgris.

Slik gjør du

1

Bland gjæren ut i vannet.

2

Rør inn eggene, salt og sukker.

3

Tilsett smeltet smør.

4

Hell hvetemel i bollen under omrøring, litt av gangen. Elt sammen deigen og bruk god 10 minutter på jobben.

5

Sett til heving en time på lunt sted.

6

Del deigen i to. Du kan bruke litt mer mel hvis deigen er for klissete.

7

Del hver deig inn i tre emner og form til tynne pølser. Flett begge brødene ved å bruke tre pølser per brød. Gjør denne prosessen på bakepapir og før forsiktig over på bakeplate. Brødene må ligge på skrå for å få plass. Et brød per bakeplate.

8

Pensle med sammenpisket egg. Strø frø over.

9

Stek i forvarmet ovn på 220 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist og skjær ikke i brødene før de er avkjølte.

10

Del forsiktig brødene i to deler og ha på det pålegget du er aller mest glad i.

Hvilken del av langgangen foretrekker du?

Grøstadgris har sluttet med økologisk gårdsdrift. Her kan du lese om endringen:
Grøstad har i 2020 gjennomført en omlegging av driften. Dyrevelferden er den samme, men det lanseres nye produktene som ikke er økologiske. Dyrevelferd og etisk transparent dyrehold har alltid vært viktig for Grøstad, som i mer enn 20 år har fokusert på frilandsgris, og slik skal det fortsatt være. I en periode har griseproduksjonen også være økologisk, men økologisk fôr må i hovedsak importeres, og kvaliteten er varierende. Grøstad velger nå å kun bruke 100 % norsk, lokalprodusert korn i fôret til våre griser. Dette gir et lavere klimaavtykk og en bærekraftig produksjon, men produktene kan ikke lenger kalles økologisk.

Forrige

Kveite puttanesca

One Night Only – HIMKOK x HellesKitchen

Neste

Legg igjen en kommentar