krydderleksikon – obligatorisk oppslagsverk i et hver kjøkken

Krydderleksikon – med urter og smakstilsetning av Kari Vetlesen. Utgitt på Vega forlag. Pris kr: 499,-. Det er en murstein på over 500 sider.

Vi er en nasjon salt- og pepper-mennesker som krydrer med ketchup hvis vi er skikkelig gale.
Men vi elsker å spise kinesisk, thai eller indisk ute. Skrittet fra restaurant og inn i krydderhyllen i grønnsaksbutikken på hjørnet kan bli rimelig kort etter at du har lest denne flotte boken.

Nå er det en boknyhet av de sjeldne i butikken. Et etterlengtet krydderleksikon med alfabetisk oversikt over urter, krydder, krydderblandinger, kryddersauser og andre smakstilsetninger.
Det geniale med dette oppslagsverket er at du foruten de åpenbare beskrivelsene av krydder, også får historien og info om hvor de kommer fra og hvordan de brukes – flott illustrert med bilder.
Oppslagsverket har også register på latin og engelsk, samt en flerspråkelig ordliste med lokale navn.

Trenger vi et slikt leksikon når vi har Wikipedia? Ja, jeg synes det. Dette er et brukervennlig oppslagsverk som alle bør ha på kjøkkenet. Det mest geniale ved boken synes jeg er at man også får vite hva f.eks Piffikrydder eller Aromat-krydder inneholder (ja, den boksen som desverre står på bordet i de tusen hjem rundt om i landet) og andre krydderblandinger/sauser som man har i skapet. Vet du forresten hva Provence-krydder består av? Ja, dette, og mye mye mer får du greie på ved å slå opp i boka.

Dette er en norsk produksjon fra idé til gjennomføring. Jeg har en del utenlandske bøker om temaet, men ingen kan måle seg med dette. Det skulle ikke forundre meg om denne boken blir solgt til utlandet.
Jeg vil avslutte med å anbefale alle som leser bloggen min fast å kjøpe denne boken. Les og lær, og prøv deg frem med herlige krydder!

Når du har lest dette flotte oppslagsverket er det på tide å sette kunnskapen ut i livet. Da vil jeg anbefale Andeas Viestads flotte bok: Smak av krydder.

Og skulle du ha trøbbel med å finne krydderne du har lest om i boken, kan du bestille krydder rett hjem i postkassen ved å trykke på denne linken:

Krydder rett i postkassen

Forrige

Det blomstrer i Bygdøy allé 56

Vinn en NESCAFÉ Dolce Gusto,Piccolo!

Neste

Legg igjen en kommentar