Koreanske spareribs

Dette er en superlett rett å lage, for den trenger nesten ikke oppfølging. Spareribs får du kjøpt hele året, men hvis du ikke ser det i disken, kan du spørre slakteren om å skaffe det. i disse ribbetider er det mange som ber om buklist (tynnribbe uten bein) og da kan du komme på banen og be om beinrekken.

Jeg handler mine rå spareribs hos Asian Food Market i Oslo – den aller beste asiatiske butikken jeg vet om her i byen. Her kjøper jeg også koreansk fermentert chilipaste, GoChuJang. Den er yppelig å bruke som en BBQ-saus til denne retten. Jeg blander et par spiseskjeer av pasten sammen med 1/2 ts sesamolje, 1 ts revet ingefær og 1 ts presset hvitløk. Dette røres sammen. Sett til side.

Selve ribbeina damper jeg i leirgryte på 100 grader i 5 timer. Har du ikke leirgryte, bruk et stekebrett og dekk godt til med aliminiumssfolie.  I gryten har jeg 1 løk, delt i fire og 2 dl vann, samt salt og pepper. Etter alle disse timene i ovnen er kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre, så vær forsiktig når du lemper det ut av gryten. Skjær passe stykker og legg ribbeina på en rist og pensle med chilisausen du har laget. Pensle på begge siden og vreng opp grillen i ovnen. Stek på 250 grader til beina og kjøttet får en fin og mørk farge, så snur du beina og steker til du får samme resultat. Dette tar ikke mange minuttene. Resten av chilisausen blander du med kraften fra gryta og koker inn til en sky. Dette er skikkelig digg mat, dere! Og like godt på høsten som på sommeren. Dette smaker nydelig med potetmos og asiatisk agurksalat til.

Koreanske spareribs.
Koreanske spareribs.

 

Asiatisk agurksalat
Asiatisk agurksalat

Lyst til å lage en deilig koreansk biffrett? Klikk her for oppskrift.

Forrige

Barcelonas flotteste souvenirbutikk

Ytrefilet av lam med appelsinsky servert med erte- og myntesalat, gratinerte poteter med appelsin og bacon

Neste

Legg igjen en kommentar