Københavnperler på en snor

Forrige helg var jeg og Erik på kosetur til København. Byen der jeg en gang bodde forandrer seg kjapt og hver gang dukker det opp nye og spennende steder. Jeg liker å prøve noen nye, men jeg liker også å gå tilbake til noen av mine favoritter. Det gjorde vi også denne gangen.

Vi startet med lunsj på en favoritt: Fleisch i Kødbyen. De er rå på smørrebrød og på kvelden kan jeg trygt anbefale deg å ta en cocktail der.

Kaffe på Rist i Værnedamsvej – kanskje Københavns koseligste lille gatestubb.

Shoyu ramen på Slurp Ramen

Selv om jeg nettopp har vært i Tokyo og spist rikelig med ramen, må jeg ha noe å varme meg på i København-kulden. Slurp Ramen Joint i Nansensgade er DET stedet for god ramen i København. Jeg har skrevet om stedet før, og her kan du lese. Jeg elsker maten der. Vær tidlig ute for å slippe å stå i lang kø.

Da vi var der var vi heldige å få ferske kråkeboller også. Lykke!

På kvelden drar vi hit: Jeg har allerede skrevet om min nye favoritt, Kaptajn. Les mer om stedet her. Du måååå bare prøve stedet.

Torvehalleren er alltid trivelig å besøke. Det flotte matmarkedet i København er og blir et favorittsted for å kikke, men også spise. Denne gang ble det morgenmat på Lauras Bakery med hindbærsnitter og kanelstykke. Sistnevnte var den perfekte bollen med kanelsaus, melis og nøtter på toppen. Verdens beste kanelbolle, faktisk. Hindbærsnitten var også fantastisk. Det er søte greier, men en gang i blant er det helt fab.

Restaurant Barr

Restaurant Barr ligger i Nomas gamle lokaler og er en perle av et sted drevet av Thorsten Schmidt. Her får du dansk Comfort food, herlig øl og snaps på en litt moderne måte.

Vi gikk for et par deilig retter hver med øl og vin til hver rett. Det hele startet med saltbrød med ullgris. Å, jøje meg, så godt!

Brød, smør og svinefett.

Restaurant Barr serverer smør og fett med timian og sprøtt kyllingskinn til brødet. Det er en skikkelig tøff og moderne variant av det tradisjonelle svinefettet som lages med timian og sprø løk. Det smaker så godt på brødskiven. Prøv å lage det neste gang du steker ribbe.

Min spektakulære silderett

Jeg bestiller en herlig varmrøkt sild med rabarbra og plomme, brunet smør og sennepsfrø. Nydelig!

Vi får smake på en fenomenal snaps som Barr har laget i samarbeid med Copenhagen Destillery.

Restaurant Barr ligger i Nomas gamle lokaler.

Lammefrikadelle med grillet ramsløk

Eriks hovedrett er en diger lammefrikadelle med grillet ramsløkblader. Tilbehør: Poteter og asier

Svinesnitzel med pepperrotkrem og ansjossmør

Dette er en av Restaurant Barrs signaturretter: Svinesnitzel med pepperrotkrem og ansjossmør. Så saftig. Så eventyrlig godt.

Besøk Barr hvis du ennå ikke har vært der. Et herlig sted på andre siden av den spektakulære gangbroen Inderhavnsbroen.
108 The Corner. Patrik fra Trøndelag står bak disken.

Rett ved Barr ligger 108. Jeg har ikke spist på restauranten, men jeg har nådd å besøke 108 The Corner et par ganger og tatt en kaffekopp. De har Tim Wendelboe-kaffe der og du kan til og med få noen av rettene fra 108 til lunsj. Utrolig bra vinutvalg også hvis du liker naturviner.

Manon les suites.

Denne gangen, som sist gang jeg var i København bodde vi på Manon les Suites – Guldsmedens nye hotell i København. Jeg mener, det er stedet å bo altså! Fy søren for et herlig sted. Det ser ut som en oase – og er det også. Et stort og deilig, innendørs svømmebasseng er hjertet av hele hotellet. På taket er det dampbad og badstue samt mulighet for å sole seg, når snøen forsvinner vel og merke. Første fredag i måneden har de også kjempeparty rundt poolen.

Nansensgade 30, eller Nr. 30 som stedet også heter.

Nansensgade 30 er vinbaren med stor V. Avslappet, utrolig hyggelig betjening og et fantastisk utvalg av småretter og vin. Vi snakker igjen om naturvin. København er en utrolig bra by for å prøve deilige viner i den sjangeren.

Hamachi med gresskar og brunet smør.
Vi gikk for en flaske av denne nydelige oransjevinen.
Tartar med pepperot og gulrot. Nydelig konsistens og smak.

En annen vinbar er Ved Stranden 10. Fantastisk hyggelig sted med et fint utvalg vin på glass. Du kan kjøpe med flasker hjem. De serverer også mat. Problemet er at baren er litt ødelagt av for mange nordmenn. Ja, det er andre nordmenn i København. Det er jeg fullstendig klar over. Problemet slik jeg ser det er at det kommer mange innom som ikke skjønne verdien av en god vinbar og god service og skal bare ha et glass vin uten å høre på ekspertisen og stole på anbefalinger fra skikkelige fagfolk. Av og til er det en meget god idé, nemlig.

Det var København for denne gang. Jeg spiste også på nye Noma, men det er en annen historie:)

Forrige

Kaptajn – min nye favoritt i København

Møt Daniel Byskov fra Anni’s i Mathallen

Neste

Legg igjen en kommentar