Kaptajn – min nye favoritt i København

Båten er sjøsatt – og den flyter meget godt.

For noen uker siden åpnet Kaptajn i København. Det er de samme gutta som står bak vinbaren Ancestrale på Vesterbro som denne gang  har de kommet trygt i havn med et spisested ved Søerne.

Du vil fremdeles få fantastiske naturlige viner slik på Ancestrale, men Kaptajn er ment å være et spisested mer enn en vinbar.

Jeg var der et par uker etter åpningen og kan ikke annet enn å rose gutta opp i skyene. Johann Duedahl Jacobsen, Patrick Sebastian Hult og Andreas Waechter står bak begge stedene og de har en seriøs cv fra bl.a 108, Noma, Radio, Studio, Hotel Fredriksminde (Præstø), og Ved Stranden 10.

Hva slags mat kan man vente seg på Kaptajn? Vi snakker seriøs bistronomi – avslappet bistrogourmet til en rimelig penge. Du kan velge mellom menyer eller enkeltretter og du må ut med ca en dansk tusing per snute for masse god mat og drikke.

Patrick Sebastian Hult pusser opp i kjelleretasjen, men tar en tur opp og hilser på.

Stemningen er relaxed og beliggenheten er fabelaktig – især når det blir varmere i været. Da vil uteserveringen åpne og du vil kunne sitte ved Søerne og sole deg mens du nyter god mat og drikke.

Det nye kjøkkenteamet hos Kaptajn består av Edward (erfaring fra flere michelinsteder og sist fra Studio) og Albin (siste erfaring fra Bæst).

Erik og jeg gikk for A la carte og plukket ut tre retter hver.

Steinbitrogn, crème fraîche og potetchips

Dehydrerte beter, røkt ricotta, sitrontimian og puffet korn

Tartar, steinbitrogn, jordskokkchips og rygeost. Tartaren er kanskje den aller beste jeg har spist noen gang. Passe stor, nydelig røysmak fra osten og herlig knas fra chipsen.

Akkar med sjøgress, hylleblomst og stikkelsbær. Seriøst god rett med nydelig aroma fra hylleblomst og stikkelsbær. Akkaren har perfekt konsistens.

Etter kun et besøk kan jeg meddele at jeg har funnet meg en ny favoritt i København.

Torskmed  høy-hollandaise og grillede grønne blader

Egg, kaffe, potet, melk, hasselnøtter

Nasipære, hvit sjokolade- og yoghurtmousse, verbena og pastinakkchips

Gjør deg selv en tjeneste. Book et bord på Kaptajn!

Kaptajn, Sortedam dosering 45 A

Forrige

Tokyo for nybegynnere!

Københavnperler på en snor

Neste

Legg igjen en kommentar