København: Slurp Ramen Joint

I helgen var jeg en ørliten tur i København. Solen skinte og det var stappfullt av mennesker overalt. Jeg var som vanlig innom den fantastiske mathallen, Torvehallerne. De får det til i København. De to hallene som utgjør Torvehallerne selger lokale spesialiteter som fisk, skalldyr, grønnsaker, konfekt, lakris, vin, øl… Ja, alt du måtte ønske deg. Vi får liksom ikke helt til dette, vi. Nordmenn mener at kvalitet koster for mye og er ikke klare for å legge vekk sommerkoteletten og bla opp litt ekstra for god mat. Kan være jeg høres fordomsfull ut nå, men fakta er at vi ikke klarer å få til det danskene gjør. Ja, vi har Mathallen i Oslo. Men hvor mange av butikkene der selger faktisk matvarer? Det er mest restauranter. Når det er sagt har vi fantastiske Vulkanfisk og ikke minst Annis pølsemakeri. I Trondheim gikk det ikke så godt. Mathallen der legges ned. Mange synes det er synd, men når de får spørsmål om de handlet der fast, er svaret alltid nei. Da er det ikke så rart at steder legges ned.

Men tilbake til Køben. Der går det såpass bra med mathallene at de til og med har fått en til. Den ligger på Vesterbro og heter WestMarket, og neste gang jeg er der skal jeg prøve den. Denne gang ble det rett og slett ikke tid.

Litt sånn malapropos dette med mathallene, men nå er jeg tilbake til poenget. Det handler også om kvalitet, så sånn sett hører det med til storyen.

Rett bak Torvehallerne ligger Nansensgade. Denne gaten husker jeg godt da jeg bodde i København i studietiden. En klassevenninne av meg bodde der. Den gang var det en søvning gate, nå har hipsterbutikker og spisesteder tatt over.

En av de virkelig spennende stedene i Nansensgade er Slurp Ramen Joint. Er du glad i nudler og ramen er dette så bra som det kan få blitt. Og det er ikke noen hvem som helst som står bak ramen-stedet. Kjøkkenchef og medeier, Philipp Inreiter har tidligere jobbet på Noma and Relae.

Jeg spiser lunsj her før hordene av folk stormer lokalet. På dette stedet må du nok fremover regne med å stå i kø.

Fun fact: Slurp refererer til lyden man lager når man slurper i seg nudlene. Så vet vi det.

Nylagde nudler klarer for tilberedning.

Men hvorfor er det verdt å stå i kø for en bolle ramen? Jo, når nudlene er laget på stedet. Ja, de kastet ut dassen for å få inn en svær nuddelmaskin til hele 220 000 danske kroner (sitat politiken.dk) som de har kalt Suzy. Med andre ord. Dobesøk kan du bare glemme når du spiser på Slurp Ramen Joint.

Det er ikke bare nudlene, selv om de er verdt å skrive en hel bok om i seg selv. For noen nudler! Superfin konsistens.

Denne dagen har de en overraskelses-ramen på menyen: En kald versjon med kalde nudler. Den passer godt til en varm sommerdag som denne, sier Philipp Inreiter, som tar opp bestilling ved bordene denne dagen. Den høres fristende ut, men valget mitt faller på en varm variant.

Gyoza.

Men først lar jeg meg lokke til en forrett. De har gyoza på menyen. Deilige svine-gyoza med en fermentert sellerikraft i bunnen. De tre deilige godbitene forsvinner før jeg har fått telt til ti.

Shio Ramen.

Det er noe med kraften i min ramen (Shio ramen). Hver skje er en ren nytelse. Kraften er saltbasert og laget på chachu (svinekjøtt) og blåskjell. Den serveres med husets egne nudler (selvsagt), sitrontimian, tamago (egg med bløt kjerne), negi (japansk løk), marigold-blader, basilikum og ruccola.

Skal du til København i sommer, anbefaler jeg deg herved å ta en tur innom Slurp Ramen Joint for en bolle ramen. For 135 danske kroner blir du skikkelig mett og fornøyd. Og som nevnt. Dette er ikke et hvilket som helst ramensted. Det er kvalitet i absolutt alle ledd og maten smaker helt vidunderlig.

Ganske sunt også, er det ikke?

Philipp Inneiter i midten.
Forrige

Laksesalat med lakris

Minsk matsvinnet – Kjøp varer som er gått ut på dato

Neste

Legg igjen en kommentar