Klart du kan røyke på verandaen!

Det er ikke sigaretter jeg snakker om, men en liten røykboks som jeg kjøpte forleden dag. XXL er ikke butikken for meg – vanligvis. Jeg er ikke sporty og ikke har jeg tenkt til å bli det heller. Men de har en fabelaktig villmarksavdeling. Her selges Sølvkroken røykovn til en nette sum av 250 kr. Den er perfekt til å røyke fisk og mindre kjøttstykker i. Jeg har den på min knøttlille veranda. Slik gikk det da jeg røkte et stykke ørret i røykboksen:

IMG_9223

Jeg saltet og pepret ørretfileten (med skinn). I bunnen av røykovnen la jeg et tynt lag røykespon og 7 knuste einebær. Røykespon får du kjøpt på XXL og andre større sportsbutikker. Fisken la jeg på rist og så la jeg på lokket. Under boksen er det to brennere som er tent med rødsprit.

IMG_9244

Lokket er på i ca 20 minutter.

IMG_9245

IMG_9246

Når jeg tar av lokket på røykboksen, dufter det herlig røkt fisk!

IMG_9247

La fisken avkjøle seg på rist. Den er deilig når den er lett lunket.

IMG_9249

Nå er den herlige tiden her! Du får sellerirot med selleribusk (gratis med på kjøpet). Vask bladene godt og hakk dem. Lag en salat med hakkede selleriblader, grønne epler i terninger og skrellet agurk i biter. Lag en enkel vinaigrette med dijonsennep, salt, pepper, sitronsaft og god olivenolje. Hell over salaten. Server fisken med salaten og eggerøre.

Hjemmerøkt ørret er fantastisk godt, så løp og kjøp røykboks!

Forrige

Et kjappis-vinkurs med Christer Berens

I dag er det Fårikålens dag!

Neste

Legg igjen en kommentar