konfekt

Juletrøfler med spennende fyll

desember 7, 2014

Hver jul må jeg lage litt konfekt. Hva det blir varierer fra år til år. Sist helg var jeg i Paris og besøkte bl.a den herlige matbutikken Le grand epicerie Bon Marche, som er et must hver gang jeg er i byen. Butikken er bygget om og inneholder nå fire etasjer med mat, drikke, restaurant og kjøkkenutstyr. Et paradis for matnerder som meg. Jeg kjøpte med kvalitetssjokolade fra Valrhona hjem for å bruke i julekonfekten. Du får kjøpt Valrhonasjokolade i Norge også. Det trenger ikke være dette merket, men når du skal lage egen konfekt, sørg for å bruke sjokolade som er av litt bedre kvalitet enn den klassiske kokesjokoladen. Dette skal være små luksusbiter som du kan gi bort i gave eller by gjestene dine på. Så ikke spar på konfekten, for å si det sånn. (Tok du den?)

Dette trenger du til to store porsjoner:

2 x 400 g sjokolade (jeg brukte en sjokolade med 66% kakaoinnhold og en med 70/ kakaoinnhold)

2 x kartonger kremfløte

Pynt og fyll

Jeg lagde 4 forskjellige trøfler med fire forskjellige fyll.

En klassisk regel er å bruke 400 g sjokolade til 3,3 dl kremfløte (en slik fløteboks som du får i butikken). Fløten kokes opp og helles over sjokoladen, som du grovhakker. Sjokoladen smelter i fløten og du kan røre dette til en masse. Nå kan du dele massen inn i flere deler og smakssette dem slik du vil. Denne sjokoladeblandingen settes kjølig og når den har samlet seg og blitt stiv lager du små kuler med et kuleutstikkerjern eller triller dem med hendene.

Smelt hvit eller mørk sjokolade i vannbad og trekk hver kule i sjokolade. Pynt med det du vil.

Trøflene er blandet med krokan (ristede nøtter og karamell som er hakket grovt). Mørkt sjokoladetrekk og pulverisert jordbær på toppen.

Trøflene er blandet med krokan (ristede nøtter og karamell som er hakket grovt). Mørkt sjokoladetrekk og pulverisert jordbær på toppen.

L1070226

Disse trøflene er fylt med chipotlepulver og flaksalt. Kun en liten mengde. Vanlig chilipulver går selvsagt fint. Hvit sjokolade som trekk og pulverisert jordbær på toppen. Frysetørket jordbær kjøper du bl. a i helsekostforretninger.

L1070219

Sjokoladetrøffelen er fylt med revet appelsinskall og hakket tørket mango. Mørk sjokolade som trekk og ristede pistasjenøtter på toppen.

L1070231

Disse godbitene er tilsatt Bailey´s (1 ss per 200 g sjokolade). Mørkt sjokoladetrekk og ristede hasselnøtter på toppen. Bailey’s er perfekt å bruke i desserter eller komfekter som inneholder sjokolade.

 

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Vilde desember 7, 2014 at 12:17 pm

  Gode tips! Vi får se om det ikke blir litt konfektlaging i julen her også! 🙂 De med baileys hørtes ekstra gode ut! God søndag!

  • Svar helle's kitchen desember 7, 2014 at 2:07 pm

   Hei Vilde! De med Bailey’s var kanskje de beste! Lykke til med julekonfekten og ha en deilig søndag!

   • Svar Vilde desember 7, 2014 at 2:11 pm

    Det tror jeg på! Jommen om jeg skal prøve de! 🙂 Takk skal du ha! 🙂

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: