Annonse
Oppskrifter svin

Indrefilet av svin med paprika, løk, tomater, aspargesbønner og stekte poteter

desember 11, 2013
Indrefilet av svin med paprika, løk, tomater, aspargesbønner og stekte poteter

Indrefilet av svin – nordmenns favorittråvare. Svinesunds største bestselger. Ja, vi er glade i denne delen på grisen. Her er en enkel hverdagsrett som er lett og god. Kanskje greit med noen lettere måltider midt opp i julebordene…

Fjern sener fra kjøttet. Salt og pepre svinefileten og stek den i en panne med smør og olje samt et par hvitløksfedd og en krydderkvast (gjerne timian). Ferdigstek den i ovnen etter at du har fått en fin stekehinne på kjøttet. Kjøttet skal ikke være rått i midten, men ikke overstekt heller. Kjernetemperatur på 68-70 grader er perfekt. La kjøttet hvile et kvarters tid før du skjærer det opp. I pannen har det nå samlet seg gode smaker. Ta ut urtekvast og hvitløk og kok ut pannen med et shotglass brennevin eller hetvin (sherry f. eks). Tilsett litt soyasaus i pannen og du har en deilig sky.

Paprika i forskjellige farger, kuttes i større og mindre biter. Ha disse over i en ildfast form sammen cherrytomater og løk som du har skåret i båter. Tilsett litt timan. Hell over god olivenolje og dryss over litt flaksalt og sett i ovenen på 180 grader. Snu grønsakene etter 15 minutter slik at de blir jevnt bakt. Server dem til retten når du synes de har fått nok farge i ovnen ( ca 10 minutter til)

Kok aspargesbønner og stek potetbiter i olje. Skjær opp kjøttet og dander på en tallerken. Hell litt av den gode skyen over til slutt.

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: