Indrefilet av svin med paprika, løk, tomater, aspargesbønner og stekte poteter

Indrefilet av svin – nordmenns favorittråvare. Svinesunds største bestselger. Ja, vi er glade i denne delen på grisen. Her er en enkel hverdagsrett som er lett og god. Kanskje greit med noen lettere måltider midt opp i julebordene…

Fjern sener fra kjøttet. Salt og pepre svinefileten og stek den i en panne med smør og olje samt et par hvitløksfedd og en krydderkvast (gjerne timian). Ferdigstek den i ovnen etter at du har fått en fin stekehinne på kjøttet. Kjøttet skal ikke være rått i midten, men ikke overstekt heller. Kjernetemperatur på 68-70 grader er perfekt. La kjøttet hvile et kvarters tid før du skjærer det opp. I pannen har det nå samlet seg gode smaker. Ta ut urtekvast og hvitløk og kok ut pannen med et shotglass brennevin eller hetvin (sherry f. eks). Tilsett litt soyasaus i pannen og du har en deilig sky.

Paprika i forskjellige farger, kuttes i større og mindre biter. Ha disse over i en ildfast form sammen cherrytomater og løk som du har skåret i båter. Tilsett litt timan. Hell over god olivenolje og dryss over litt flaksalt og sett i ovenen på 180 grader. Snu grønsakene etter 15 minutter slik at de blir jevnt bakt. Server dem til retten når du synes de har fått nok farge i ovnen ( ca 10 minutter til)

Kok aspargesbønner og stek potetbiter i olje. Skjær opp kjøttet og dander på en tallerken. Hell litt av den gode skyen over til slutt.

Forrige

Danskinspirert ribbe med brunede poteter

Vin chaud

Neste

Legg igjen en kommentar