– Hvorfor driver’a og bærer rundt på Johann Gutenberg?

Du lurer kanskje på hvorfor det har vært litt stille fra meg? Hvorfor har ikke Helle vært ute og reist i april? Jeg har en nyhet jeg vil dele med dere. Jeg har ryddet kalenderen av en grunn. Jeg har en date med Johann Gutenberg! Eller rettere sagt, jeg skal lage ny kokebok!

Min siste bok Poke! – Fargerik gatemat fra Hawaii ga jeg ut sammen med Oskar Sellin. Denne gangen gjør jeg det alene. Dog med en superdyktig fotograf og et fabelaktig forlag i ryggen.

Denne boken har jeg lenge tenkt på å lage. Jeg har jobbet med den i lang tid, i alle fall i hodet mitt og på notatstadiet. Dette er boken jeg virkelig vil lage. Den er meg.

Jeg tenkte lenge på om jeg skulle gi den ut selv, ta bilder selv, dra frem den gamle designeren i meg og stå for det aller meste selv. Men etter å ha sjekket priser og regnet på antall nedlagte timer dette prosjektet kunne ta, droppet jeg hele tanken. Forlag må man ha hvis man skal gjøre ting skikkelig.

Jeg ville gå til et forlag. Men ikke hvilket som helst forlag. Det var kun et som var interessant for meg. Forlaget Press tente på idéen min og for kun få uker siden avtalte vi å lage bok sammen. Deadline er «i går» så vi er allerede i gang med fotografering og jeg har skrevet alle oppskriftene. Dette arbeidet har jeg god kontroll på, og en hjemmepåske uten forstyrrende mailer og telefoner ga fart i skrivingen. Boka skal faktisk ut tidlig høst, så her er det bare å brette opp ermene.

Jeg vil ikke si hva boken skal hete eller hva tema er helt ennå. Det sparer jeg til litt senere. Men jeg ville bare dele nyheten med dere og fortelle hvor sjukt stolt og spent jeg er på prosjektet.

Trygve Riiser Gundersen fra Press er redaktør, Minsk er med på designfronten og Tommy Andresen er superfotografen jeg får lov til å bruke. Etter første fotoshoot kan jeg røpe at dette blir noe å se frem til. Gåttabanen! Så tøft det blir!

Jeg svever på en rosa sky akkurat nå. Jeg er i ferd med å lage en bok som virkelig er 100 prosent meg. Etter hvert vil jeg dele mer med dere, men dette får være nok for nå. Hurra, sier jeg bare. Og skål!

Forrige

Jordskokk- og potetgrateng til lam

50 NEXT er tilbake!

Neste

14 kommentarer om “– Hvorfor driver’a og bærer rundt på Johann Gutenberg?”

 1. Gu’ så artig! Den boken skal jaffal jeg ha 🙂 Lykke til!
  Forøvrig: var nylig i Gøteborg, brukte mange av dine utmerkede tips.

  Svar
 2. Så flott at du lager ny kokebok, Helle! Den gleder jeg meg til! Vi følger bloggen og oppskriftene dine, de er kjempegode, og mange blir prøvd ut på vårt kjøkken! Og det er så hyggelig å følge dine reisebrev!

  Svar
 3. Ja!!!!! Hurra, Helle!!😍
  Har tenkt så mange ganger at jeg håper det kommer en bok til fra deg. Gleder meg, og jeg står klar på knappen når den kan forhåndsbestilles😌

  Svar
  • ahhh! For en utrolig hyggelig melding! Det kommer forhåndsbestilling her når boken er ferdig.. Tusen takk for topp engasjement!

   Svar
 4. Så gøy, gratulerer!!
  Den ser jeg virkelig fram til – du har så mye å by på og er så inspirerende ☀️🌺☀️

  Svar
 5. Dette gleder JEG meg til 😊er så spent, skål for deg og «teamet» ditt🥂🍾
  Bruker jo så mange gode retter fra deg😋😋

  Svar
 6. Åååååå, så gøy og stas. Er så glad på dine vegne. Blir spennende å se den.
  Årets julegave til alle jeg kjenner, da eller…

  Samefar

  Svar

Legg igjen en kommentar