50 NEXT er tilbake!

The World’s 50 Best Restaurants kommer straks med sin andre utgaven av 50 Next, en liste over unge mennesker som former fremtiden innenfor gastronomi. Dette skjer i et live-arrangement på Palacio Euskalduna i Bilbao den 24. juni. 

Organisasjonen bak The World’s 50 Best Restaurants og The World’s 50 Best Bars kunngjør i dag at 50 Next 2022 snart lanseres. Seremonien er et live-arrangement og selve listen avsløres etter en en rekke inspirerende foredrag og interaktive paneldiskusjoner med medlemmer av 50 Next «Class of 2021» og «Class of 2022′», samt noen av verdens mest anerkjente kokker.

Joan Roca (foto: Helle Øder Valebrokk)

Endagsforedraget, arrangert i samarbeid med Biscaya-regionen og den baskiske regjeringen, vil inkludere deltakelse fra blant annet legendariske kokker som Mauro Colagreco (Mirazur), Dominique Crenn og Joan Roca (El Celler de Can Roca).

50 Next er utviklet av The World’s 50 Best Restaurants og Basque Culinary Center i San Sebastian. 

Hva er 50 Next?
50 Next viser et globalt utvalg av unge mennesker som har gjorde ideene sine til virkelighet. 50 Next er en liste og ikke en rangering, for 50 Next har som mål å inspirere, styrke og koble sammen unge mennesker som virkelig flytter grenser og takler utfordringer fra nye perspektiver på tvers av den kulinariske verden med mat og drikke, vitenskap, jordbruk og teknologi.

Alle på listen er under 35 år. 

50 Next har som mål å introdusere verden for en ny generasjon talenter som virkelig gjøre en forskjell. 

Gjennom en søknads- og nominasjonsprosess som åpnet i august 2021, ble 2022-listen tilgjengelig for søkere fra hele verden som jobber i alle deler av gastronomien.

50 Next ble for første gang presentert i april 2021. Der kunne man for eksempel lese om gjæringsekspert og tidligere Noma-kokk David Zilber i kategorien “Hospitality Pioneers”.

Josh Niland (foto: Helle Øder Valebrokk)

Mark Emil Hermansen fra den allerede legendariske spritprodusenten Empirical i København havnet på listen i kategorien «Gamechanging Producers«. Det samme gjorde også Josh Niland (The Cod Father), fiskeslakteren fra Sydney som jeg var så heldig å intervjue under Madrid Fusion i 2020.

Det var i alt syv bransjeledede kategorier som utgjorde 50 NEXT “Class of 2021”: Gamechanging Producers, Tech Disruptors, Empowering Educators,  Entrepreneurial Creatives;, Science Innovators; Hospitality Pioneers and Trailblazing Activists. For mer om 50 NEXT, sjekk nettsiden deres her.

24. juni er altså datoen for livesendingen der 2022-listen avsløres. Sørg for å få med deg hvem man skal følge litt ekstra godt med på i fremtiden når det kommer til mat og drikke.

Forrige

– Hvorfor driver’a og bærer rundt på Johann Gutenberg?

Tips til Napoli, Ischia og Procida

Neste

Legg igjen en kommentar