Honningterte med aprikoser og mandler

Det handlet mye om honning og bier på bloggen den siste tiden. Og nå er det også på tide å bruke litt av den deilige honningen.

Les her om Dronningens bier på Slottet.

Les her om honninghøst i København.

Jeg har laget en deilig aprikosterte med honning og mandler. Den er passe søt og bunnen er en vanlig butterdeigsbunn (laget med ferdig deig), men lag den gjerne med tertebunn hvis du ønsker det.

Slik lager du terten:

Kjøp aprikoser eller du kan bruke fersken (i lake går også bra). Del dem i to og ta bort stenene.  I en panne varmer du et par ss smør  og legger aprikosene med snittflaten ned. Legg en stor kvist rosmarin i pannen. Tilsett 4 ss deilig honning. Jeg brukte appelsinhonning som jeg kjøpte i en italiensk butikk der jeg bor. La dette stå å surre litt på lav varme i ca 10 minutter. Hell gjerne over et shotglass cognac, men det er ikke nødvendig.

Kjevl ut tre plater butterdeig og dekk en smurt paiform. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på 180 grader med vekt på (et bakepapir med ris er nok til å holde deigen nede slik at den ikke puffer opp). Når deigen er sprø tar du den ut.

I en blender kverner du 200 g mandler og tilsetter 1 eggehvite og 2 ss honning. Smør dette i bunnen på paien. Så legger du aprikosene pent på plass i paien med snittlagen ned. Hell over alt det gode fra panne, men kast rosmarinkvisten. Pensle så med litt smeltet smør tilsatt litt honning og frisk rosmarin og stek 15 minutter på 200 grader. La terten avkjøles på rist.

DSCF0790

Forrige

Blant seriemordere og svensker i Brick Lane

Klar, ferdig, kok – med Kokkeløren

Neste

Legg igjen en kommentar