Annonse
Europa Norge Oslo Reise

Helgens Michelinmiddag på Vippa

oktober 30, 2017
IMG 1535 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Lørdag kveld ble Vippa i Oslo forvandlet til “Michelinrestaurant”.

Kokken Paco Mendez fra Hoja Santa og Niño Viejo hadde tatt turen fra Barcelona til Oslo forrige uke. Han har jobbet tett med kokkene i matbodene på Vippa. Resultatet ble Super Taco Friday – en ekte meksikansk fest som alle kunne delta på. Det ble en suksess, og da jeg var på Vippa i åttetiden på kvelden, hadde de fleste matbodene solgt ut rettene sine.

For å forklare litt mer om Paco, kan jeg nevne at resturantene hans drives av Albert Adrìa – den verdenskjente kokken som sammen med broren Ferran Adrià drev legendariske elBulli.

Les mer om restaurantene til Albert Adrìa i Barcelona her.

Les mer om Super Taco Friday her.

Lørdag var det Pacos tur til å arrangere en liten og eksklusiv middag der han brukte norske ingredienser i sine meksikanske retter.

Det er blikkstille på fjorden. Det ligger en ubåt til kai 100 meter fra Vippa og det er en av de høstdagene man vil huske for resten av livet.

IMG 1526 1080x749 - Helgens Michelinmiddag på VippaInne i chambre séparèe’n til Vippa, som egentlig bare er en krok av hallen, er det pyntet flott og høstlig. Vi får et glass champagne servert av bartender Xuseen Simon-Miskell, som også mikset noen helt herlige cocktails på Super Taco Friday.

IMG 1533 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Fint pyntet

Det er femten heldige sjeler som skal spise en eksklusiv seksretters meny denne kvelden.

IMG 1539 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Margarita med saltskum. Akkurat den samme som serveres på Hoa Santa og Nino Viejo i Barcelona.

IMG 1540 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Blåskjell i salsa vuelte a la vida

Første rett ut er blåskjell i salsa vuelte a la vida – en herlig kald kraft laget av hvitvin, spisskummen, tomatsaus og syltet jalapeno-emulsion. Vi plukker og slafser og er superglad for tøyservietten vi har fått. Grisete og godt.

IMG 1549 NY - Helgens Michelinmiddag på Vippa

amskjell med eple-aguachile

Rett nummer to blir servert på en skål med is. Kamskjell med eple-aguachile. Den serveres med korianderolje, jalapeno-salt, stekt mais for krønsj og ringblomst. Retten er forfriskende og skjønn. De norske kamskjellene er delikat skåret i tynne skiver.

 

IMG 1551 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Nydelig kongekrabbe med pipiansaus.

Paco kommer inn med store kongekrabbebein. De serveres med pipian-saus. Dette er en saus laget av gresskarkjerner – også kjent som grønn mole. På toppen er det pyntet med sesamfrø, gresskarkjerner, frisk korianderfrø og tomatillo.

IMG 1569 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Vi blir tatt med ut til grillen utenfor. Her får vi servert en nydelig mezcal. Vi heller litt over hendene og gnir dem sammen. Nå lukter det sorte oliven og fingrene er helt rene. Ikke snev av sukkerkliss. Dette er et tegn på at mezcalen er av god kvalitet.

Til mezcalen får vi en appelsinskive med ormesalt på. Det er sinnssykt godt.

IMG 1572 - Helgens Michelinmiddag på VippaPaco blir igjen for å grille, mens vi setter oss inn igjen. Det er tid for retten “Oslove”.

IMG 1580 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Reinsdyrshjerte og langkokt reinsdyrtunge med peanøtt-mole. Så ufattelig mørt og nydelig. Retten serveres med langstekt purre.

IMG 1588 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

God stemning rundt bordet på Vippa.

IMG 1592 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

IMG 1586 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Så kommer vi til siste rett før desserten. Paco tilbereder pattegris utenfor. Grisen ligger på eplegrener og hygger seg noen timer.

IMG 1581 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Hei lille gris.

Noen synes det er brutalt å spise noe så lite og søtt som en pattegris. Dessverre er det fryktelig godt, så jeg klarer ikke å ikke like det.

Pattegrisen brukes til de beste tacoene du kan tenke deg. Cochinita med recado negro bønnesaus. Paco har med tortilla fra restaurantene sine i Barcelona og ifølge ekspertene rundt bordet, er de av den aller beste kvalitet.

IMG 1601 - Helgens Michelinmiddag på VippaKjøttet fra pattegrisen kommer inn i skåler og kjøttet er vendt i bønnesausen. I andre skåler ligger det lime, sprøtt pattegrisskinn, salsa verde og fermentert kål. Vi setter sammen tacoene selv etter egen smak og de smaker helt fantastisk!

IMG 1605 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Taco med pattegris.

IMG 1610 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Ja da. Mer å drikke

IMG 1618 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Så en av de aller beste dessertene jeg noen gang har spist.

Den spektakulære desserten består av røkt iskrem infusert i mais. Den serveres med karamellgeite- og sjokoladesaus. Å, lykke!

IMG 1621 - Helgens Michelinmiddag på Vippa

Takk til dette flotte teamet bestående av kokker fra Vippa og Paco Mendez.

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: