Hei nettroll! Jeg lot meg inspirere av deg

For noen uker siden seilte det inn en ganske frittalende kommentar på bloggen. Den var av den art som jeg helst ikke vil gjengi her.
Men hvis du er nysgjerrig kan du lese den i kommentarfeltet her.

Jeg tror ikke at denne type melding  kommer fra en som leser bloggen min fast. Referanser til  «ansikt som en sviske» vet jeg jo at ikke stemmer. Jeg kan faktisk stolt si at jeg ennå ikke har en eneste rynke. Så den lar jeg meg ikke provosere over.

At jeg ikke kan lage mat er heller ikke en kommentar jeg tar meg nær av. Jeg vet at jeg kan smelle sammen et godt måltid.
Men det var grovere ordlag, som til og med nordlendinger som jeg kjenner kan bekrefte at er ytterst støtende, ikke bare koseord. De merker jeg meg som vel friske å få i fleisen.

Nå skal det sies at flere av ordene i teksten er matrelaterte: Jeg nevner laks og svisker. Til og med «hore» kan overføres til kulinarisk språk. Vi kjenner jo alle til retten pasta puttanesca (italiensk for prostituert). Så alt i alt vil jeg si at «Astrid» har god kjennskap til bordets gleder.

Jeg har sporet opp ip-adressen til «Astrid» og den kommer fra Utdanningsetaten i Oslo. Jeg kunne ha gått videre med saken for å finne frem til den feige personen som skjuler seg bak den krypterte meldingen, men jeg tenker at livet er vel kort til å holde på med dette. I hver en krok av dette landet sitter det feige mennesker som sprer hat. Det er jo så enkelt.

Jeg vil takke deg, kjære nettroll som ga meg inspirasjon til å lage en ny rett. Uten deg hadde jeg aldri i ville helvete funnet på denne retten. Spent på å høre hva du synes om den. Du har jo på en måte komponert den selv. Du nevnte ordet «inntørket». Den valgte jeg å overse. Selv liker jeg laksen min saftig.

Jeg tilsatte litt sitron og oliven for å få mer syrlighet inn i retten. Den kommer som en gave til deg fra meg. Helt gratis og med ekte signatur.

Lakserett ferdig til å bakes i ovnen.
Lakserett ferdig til å bakes i ovnen.

Skjøgens laks med svisker

Til to personer

1 skinn- og beinfri laksefilet på 400 g

1 liten neve svisker, hakket

6-10 grønne oliven. Helst uten tilsatt smak av urter og hvitløk

1/2 sitron, finrevet skall av 1/2 og saft av 1/2

god olivenolje

1 klatt smør

salt, pepper

bladpersille

Fine, små poteter

 1. Legg laksefileten i en ildfast form. Legg en god smørklatt på toppen.
 2. Strø oliven og svisker over.
 3. Riv sitronskall og krydre med salt og pepper.
 4. Press saften av 1/2 sitron og ha over fisken sammen med en real klunk olivenolje.
 5. Sett i ovnen på 225 g (forvarmet ovn) i ca 10 minutter. Jeg liker at den er svakt rå i midten når den er ferdig.
 6. Kok poteter og dryss hakket bladpersille over.

Hvordan smake så lakseretten? Skal jeg være ærlig fungerte faktisk laks og svisker overraskende godt. Jeg ville nok ikke vært så raus med olivenene neste gang. Litt, men med måtehold. Skal si hun «Astrid» kan sakene sine. Kanskje det er en idé for henne å starte matblogg. Gjøre noe med språket sitt først, bare.

Skjøgens laks med svisker.
Skjøgens laks med svisker.
Forrige

En liten smak av jul

Uker i sus og dus

Neste

13 kommentarer om “Hei nettroll! Jeg lot meg inspirere av deg”

 1. Jeg synes du bør anmelde. Et sted må grensen gå og det er på tide vi setter foten ned og setter disse grensene tydelig og klart. Hvordan skal vi få en slutt på dette dersom vi ikke går videre med slike saker? Sånne folk som slenger ut av seg hatefulle ytringer bør stanses, du takler det fint, men den neste personen dette nettrollet sender slike meldinger til er kanskje av typen som ikke klarer å riste det av seg så lett. Vi har derfor alle et kollektivt ansvar for å rapportere inn slik språkbruk. Ellers må jeg bare få si at maten din er fantastisk og jeg har prøvd flere av oppskriftene dine. Tusen takk for en kjempeflott matblogg :).

  Svar
 2. Kjære Helle. Du er fantastisk inspirerende og jeg leser innlegget ditt med et smil om munnen. Som fastlege ( og ivrig hobbykokk) så synes jeg at du har taklet » trollet» på en ypperlig måte. Jeg er imponert! Dessuten er oppskriftene fortreffelige.
  Lykke til videre!
  Klem fra Silje

  Svar
 3. Hei Helle 🙂
  Jeg syns bloggen din er utrolig inspirerende, og måten du taklet nettrollet på var utrolig elegant. Gleder meg til flere fine innlegg fra deg fremover – grønnsakslasagnen med aubergine har blitt en stor favoritt hos oss 🙂

  Svar
 4. Utrolig lavmål fra «Astrid» som i tillegg skjuler seg bak arbeidsgivers e-post. Takk for at du ikke ble med henne ned, men opprettholder ditt eget nivå. Kan bare ikke la være i disse dager når vi nettopp er ferdig med en valgkamp i USA som virkelig nådde bånn når det gjelder språk. Du tok en «Obama» . » when they go low, we go high».

  Fortsett å lag mat som inspirerer og gleder.

  Svar

Legg igjen en kommentar