Uker i sus og dus

| |

De siste ukene har jeg vært på mange spennende vinarrangementer og smakinger.  Det blir rett og slett for mye å omtale alle i hvert sitt innlegg, så her får du hele smæla i et og samme innlegg.

La meg begynne med det siste først: En fantastisk lunsj på Kamai i Oslo i regi av A.R. Lenoble champagne. Dette er et forholdsvis lite familiedrevet champagnehus. Det som var kult på denne smakingen var at vi fikk servert alle fem champagnene på en gang slik at vi selv kunne smake alle fem til de tre forskjellige rettene vi fikk servert. Da var det opp til oss hvilken champagne som passet best til hvilken mat. Det liker jeg. Fasiten er tross alt i din egen gane.

l1030973Maten på Kamai er helt fantastisk. Asiatiskinspirert og kreativ. Jeg har vanskelig for å si hvilken av de tre rettene jeg likte best, for alle var sjelden gode.

Over til Toscana. Banfi var i by’n og presenterte vinene sine.

Naturviner til asiatisk mat på Xích Lô i Oslo.
Sommelier Jean-charles Botte har stålkontrol på vinutvalget, og jeg må si at jeg er superoverrasket over at Xích Lô har byens kanskje mest spennende utvalg av naturviner.

Les mer: Hva er naturvin.

Jeg får prøve noen av de herlige rettene til Xích Lô, som er en vietnamesisk/fransk restaurant på Egertorget (inne på Eger). Vil du prøve naturvin til gourmetmat anbefaler jeg på det sterkeste å ta en tur innom denne restauranten. Prøv drikkepakke til maten, så får du et utvalg gode viner.

Fra Cloudy Bay kom Tim Heath helt fra New Zealand for å presentere vinene sine.

Non Dos sine novembernyheter får du her:

Forrige

Hei nettroll! Jeg lot meg inspirere av deg

Første lunsjgjest på HellesKitchen: Sigurd Wongraven

Neste

Legg igjen en kommentar