Hallo Hello – spis på utstilling og få nye venner

I disse dager foregår det noe skikkelig spennende i København. Ikke at det ikke skjer spennende ting ellers, men for oss gastronerder (og vanlige folk) er det ekstra spennende at det arrangeres Copenhagen Cooking for 10. gang. Dette er et matarrangement for store og små fordelt over hele byen. Skal du til København innen 31. august, er det bare å sjekke ut programmet. Du kan gå på matkurs, høre foredreag, la kidsa lage mat, gå på matekspedisjon, spise og drikke godt og mye, mye annet. Nytt av året er egne barnearrangement. Får du ikke tid denne gang, arrangeres et nytt Copenhagen Cooking i februar.

Jeg har vært i København noen dager invitert av Visit Denmark og Wonderful Copenhagen og jeg har smakt, drukket og opplevd utrolig mange kule og deilige ting som du skal få lese om i tiden som kommer.

Jeg begynner egentlig med slutten: På København flyplass har det poppet opp (bokstavelig talt) en annerledes restaurant som du bare kan oppleve frem til 14. september.

Konseptet er en del av Copenhagen Cooking og er en pop up-restaurant ved navn HALLO HELLO midt i «handlegaten» i avgangshallen på selveste Copenhagen Airport. Her kan du spise en tre-retter til 250 kr, samt det du vil drikke til 50 kr. Meningen er at du skal kunne møte fremmende mennesker og kanskje slå av en prat før du flyr hjemover. (Derfor «Hallo Hello»). Det er en fin tanke. Og hvis du kommer til å si noe flaut, er det jo bare å tenke «jeg flyr jo straks og jeg kommer aldri til å møte dette mennesket igjen». På den andre side kan det være du møter et menneske du vil komme til å ha kontakt med resten av livet.

L1040697

Jeg bestiller forrett fra fiskemenyen og hovedrett fra kjøttmenyen. Desserten får jeg med meg slik at jeg kan nyte den på flyet evt med de andre to jeg deler sete med.

Bordet mitt bæres inn.
Bordet mitt bæres inn.

Jeg setter meg ned og bordet mitt bæres inn (Ja, du leste riktig). En bordplate med vannflaske, popcorn med tomat og eddik, pepper, karse med saks til å krydre maten, bestikk, deilig brød og smør.

L1040699

Det er cateringfirmaet I’m a KOMBO som står bak denne pop up-restauranten.

Forrett. (Foto Hallo Hello)
Forrett. (Foto Hallo Hello)

Forretten kommer på bordet. Dette er en kald, grønn tomatsuppe og en rull laget av malt, krabbe og røkt ostekrem. Det smaker nydelig og fresht.

Jeg blir fortalt om utfordringene ved ikke å ha komfyr. Maten blir varmebahandlet på forhånd og så lagt i vakumposer og varmet opp. Sous Vide eller Fjordland, hvis du skjønner. Det fungerer utmerket. Du glemmer helt at du sitter på utstilling i en spartansk-utseende, midlertidig restaurant. Dette opplegget er både morsomt, godt og overraskende. Men det er ikke så lett å få øye på restauranten, selv om du praktisk talt snubler i den. Jeg tror flere hadde fått nyte denne opplevelsen hvis man fikk en flyer i hånden etter at man kommer ut av sikkerhetskontrollen.

L1040705

Hovedretten er stekte kyllingkjøttboller (som smaker helt fantastisk) med ramsløk og rotgrønnsaks-spagetti.

L1040700
Jeg bestilte en agurk-øl laget av ølprodusenten Mikkeler på oppdrag fra I’m a KOMBO. (Ja, det er faktisk agurk i  ølen. Jeg sjekket etiketten.) På etiketten kan du dessuten lære å lage en kork av agurk, hvis det skulle være interessant.

 

L1040706
Handy pakke med godsaker fra de beste stedene på CPH airport.

Så er det tid for meg å gå til gaten og da står gutta klare med desserten som jeg tar med meg på flyet.

L1040710
Ohhh! Sjokolade fra Hotel Chocolat, tørkepapir (veldig smart), tre deilige kaker fra Lagkakehuset, sjokoladelakris fra Lakrids by Johan Bülow og økokaffekanne (bare tilsett varmt vann. Og dette bryr du flyvertinnen med) samt kopper med sukker og melk til tre personer.

Jeg må si at avslutningen er helt genial! Gjennomtenkt idé med de fineste produkter.

Se etter denne rare konstruksjonen klemt i midtgangen mellom Gucci og Joe and the juice.
Se etter denne rare konstruksjonen klemt i midtgangen mellom Gucci og Joe and the juice.
Forrige

Gourmetopplevelse til lavpris i København

Ceviche av makrell med betesalat

Neste

Legg igjen en kommentar