Grønn gazpacho – sommerens beste suppe

Gazpacho er suppen vi kjenner fra varme sommerferiedager i Spania. Den er genial! Både avkjølende og mettende på en gang.

Denne gazpachoen er ikke spansk. Den er rett og slett dansk. Erik kom hjem fra pressetur på Fyn forrige uke med stjerner i øynene. – Fikk DEN suppen på Stella Maris laget av kjøkkensjef Thomas Skovsmose-Falck, sa han.

Stella Maris er et hotell som jeg også har bodd på. Det ligger i Svendborg med nydelig utsikt utover vannet. Og hva lagde Erik til meg da jeg kom hjem fra Skottland forleden dag? Jo, den grønne suppen fra Stella Maris. Lucky me!

Den er så utrolig lett å lage og den smaker helt fantastisk. Dette er en suppe jeg kommer til å lage masse av i sommer. Erik serverte den med reker og gjorde noen småforandringer fra oppskriften.

Dagen etter spiste jeg en porsjon til lunsj, og da serverte jeg den med sprøstekt Prosciutto di Parma til. Det var minst like godt!

Slik lager du grønn gazpacho á la Stella Maris til 6 personer

Gazpacho:

1 agurk

1 stk avokado

1/2 fedd hvitløk

1/2 galiamelon

1 granny smith eple

2 store håndfuller spinat

1 dl erter

saft av 1 sitron

1/2 dl kaldpresset rapsolje eller en mild extra virgin olivenolje

5 dl syrlig eplemost (Vi brukte en fra Askim)

salt

Espelette-chili

 

Garnityr:

1/2 agurk i små terninger

1/2 galiamelon i små kuler

300 g reker

120 g erter

Skjær ingrediensene til gazpachoen i biter. Bland olje og sitronsaft. Ha alt i blender i porsjoner. Smak til med salt. Server suppen i dype skåler. Ha på garnityr og dryss litt espelette-chili over samt litt god olivenolje eller sitronolje hvis du har.

Sommermat på verandaen.
Forrige

Ekte italiensk brenneslepai

Slik lager du et ekte tapasbord

Neste

5 kommentarer om “Grønn gazpacho – sommerens beste suppe”

Legg igjen en kommentar