«Gresk» salat

Dette er ingen ekte gresk salat, men den har mange av de samme elementene. For det første har jeg laget en yoghurtkrem med tahini og sitron som jeg har smurt i bunnen som en tykk dressing. Det smaker altså så godt og den passer så godt til både salaten og de gresk-inspirerte kjøttbollene som min mann lagde. Han er kjøttbollemesteren her i huset og du kan lage hans fluffy kjøttboller her.

Dressingen, som er mer en krem, lager du slik:
2 dl gresk/tyrkisk yohurt
1 fedd hvitløk, finrevet
1/2 sitron, saft og finrevet skall
salt og pepper
1 ss tahini
1 ss god olivenolje.
Rør sammen. Smak til med salt og pepper.

Salaten består av deilige tomater, sprø agurk, mynte, chili og fetaost. Tomatene, chili og miniagukene kjøpte jeg med fra Hesnes Gartneri da jeg var i Grimstad nylig. Det var svært gode grønnsaker med masse smak og du bør definitivt gjøre en ekstra innsats for å få tak i gode tomater. Jeg legger ved et bilde jeg tok i min favorittbutikk i Oslo, Juels 33, så skjønner du at det finnes mye godt når du går på jakt.

Skjær tomater i forskjellige former og bruk gjerne forskjellige typer.
Du kan bruke paprika i stedet for chili. Men skal du bruke chili, så velg mild type når du bruker så mye av den i salaten.
Agurken skjæres opp og blandes med tomat og chili.
Legg dette på toppen av yoghurt/tahinikremen.
Hell litt god olivenolje over og dryss fetabiter og mynte på toppen.

Fikk du med deg siste innlegg på bloggen:

Forrige

17 roséviner for enhver smak

Marlow – et lite stykke Trondheim i Oslo

Neste

Legg igjen en kommentar