Gourmetmåltid på 15 minutter: Torsk med eple, potet og norsk spekeskinke

Tror du på det? Gourmetmåltid på 15 minutter? Det bør du, for det tar faktisk ikke mer tid å lage denne retten enn det. Enkelte småting må du gjøre klar:

• Skru ovnen på 220 grader varmluft

• Finn frem poteter, eple, torsk og spekeskinke

• ok, nå går vi i gang.

Start med å legge kvalitetsspekeskinke på bakepapir og så på et stekebrett. Jeg brukte Æra Æra spekeskinke. Ikke bare er den norsk, men den er av så god kvalitet at den ikke blir salt og guffen når du tørker den i ovnen. Det er superviktig for en slik rett at ikke skinken smaker for salt. Den skal være delikat på lik linje med fisken. Dessuten skal den sprø spekeskinken være kronen på verket.

Spekeskinke på stekebrett
Spekeskinke på stekebrett
Æra spekeskinke. Norskprodusert langtidsmodnet skinke fra Tynset.
Æra spekeskinke. Norskprodusert langtidsmodnet skinke fra Tynset.

OK! Sett stekebrettet med skinke i ovnen.La stå i ovnen til de er sprø. Sjekk etter ti minutter. Hvis ikke de er sprø, la de stå litt lenger.

Potetene: Skjær poteter med skall i så små terninger som du klarer. Lillefingernegl-størrelse eller litt mindre. Varm en panne med noen spiseskjeer olivenolje i og stek potetbitene til de er gylne, ikke brent. Dette tar maks 10 minutter. Salt og pepre lett. Mens dette pågår kan du rive epler på rivjern. Bruk røde, faste epler og la skallet være på. Beregn et eple per person. Varm en panne med et par spiseskjeer smør. Ha de revne eplene i pannen og la dette få surre seg mykt i ca 5 minutter på medium varme. Tilsett litt urter, gjerne estragon eller timian. Ta av platen når eplene er myke.

Damp torskestykker (bein- og skinnfri filet som du kjøper i fiskedisken) over en gryte med kokende vann. Bruk rist eller bambuskoker, Det tar få minutter å dampe fisk slik.

Så skal du dandere retten:

Legg eplene i bunnen. Strø potetbiter rundt og legg torskestykket på toppen. Ha litt god olivenolje over og dryss bittelitt flaksalt. Så setter du den sprøstekte skinkeskiven på toppen av torsken. Gourmetmat på rekordtid? Oh yes!

Forrige

Munchies – burgertrenden fortsetter i Oslo

Den store moussaka-duellen

Neste

Legg igjen en kommentar