Göteborg – strøk for strøk

3 timer og 20 minutters busstur fra Oslo ligger Göteborg. Som dere allerede vet er dette min favorittby i Sverige.
Hva er det med Göteborg som får frem godfølelsen hos meg?
Byen er kul. Den er ikke for polert. Du har bra shopping og et veldig bra utvlag spisesteder og hotellene er unike. Glemte jeg å si at folk også er hyggelige? ja, for det er de. Skikkelig hyggelige.

Göteborg er den nærmeste storbyen fra Oslo. Den har nærmere 600 000 innbyggere, noe som gjør den ca like stor som Oslo.

Jeg har vært i Göteborg mange ganger de siste årene. Jeg vender tilbake stadig vekk og blir mer og mer glad i byen. Folk er hyggelige og hjelpsomme. Jeg får god mat og drikke her og prisene er fine. Ser man på hvor man får mest for pengene i utlandet, er Sverige absolutt å foretrekke. Danmark er dessverre blitt fryktelig dyrt for nordmenn. Du må legge på 30% på hundrelappen og det blir fort kostbart.

I Sverige kan du fjerne ca 10% på hundrelappen. Det gjør det til et attraktivt reisemål også rent prismessig.

De fleste som har vært i Göteborg kjenner sentrum rundt Brunnsparken, Inom vallgraven (innenfor vollgraven)  og Kungsportsavenyen. Dette er områdene med mest turistvennlige butikker og restauranter.

Jeg har besøkt flere av Göteborgs bydeler og hvis du kun kjenner det tradisjonelle Göteborg, vil du nå se at byen har så mye mer å by på. 

Start med å kjøpe et kort fra Västtrafik. Det går busser og trikker over hele byen, så dette er noe du får bruk for. Husk å registrere kortet første gang du bruker det. Det koster 95 kroner for et døgn og 190 kr for tre døgn. Vi snakker her svenske kroner og det er det jeg kommer til å gjøre gjennom hele saken.

Det er et fint utgangspunkt å bo ved togstasjonen. Det er her flybussen, bussene fra Norge og togene kommer inn. Det er også herfra det meste av kollektivtrafikk i Göteborg går fra. Å bo her er sentralt og praktisk.

Det ligger mange hoteller her og jeg har prøvd flere av dem de siste årene. Sist bodde jeg på ærverdige Hotel Eggers – et av Sveriges eldste hotell som fremdeles er i drift. Hotellet er fra 1859 og når kommer inn i resepsjonen blir du dratt tilbake i tid. Hotellet er nydelig innredet med fløyel, tunge gardiner i flotte farger, mørkt treverk og gull. På mitt rom var det plassert en platespiller der jeg kunne spille Evert Taube og Edith Piaf mens jeg satt på den lille verandaen og drakk vin. De har også nydelig frokost i flotte omgivelser.

Jeg kan også anbefale Hotel Pigalle som ligger et stenkast fra Hotel Eggers. Dette er et hotel i parisisk bohemsk stil med DJ-party i resepsjonen i helgene og en fantastisk frokost på taket.

Litt høyere opp i byen ligger Hotel Dorsia – også dette et maksimalistisk hotell med en sjelden deilig frokost og svært fargerike rom.

Inom vallgraven 

Dette strøket befinner seg innenfor vollgraven i Göteborg. Ser du på et kart vil du se et taggete mønster med vann rundt. Dette er området som kalles Inom vallgraven.

Brogyllen, Västra Hamngatan 2
Dette er et av de flotte og ærverdige konditoriene i byen. For 76 kroner får du en frokosttallerken som jeg aldri har sett maken til. Egg, yoghurt, friskpresset juice, ost, skinke, grønnsaker, smør, nybakte rundstykker og croissant. Og selvsagt ubegrenset te eller kaffe. Det er en meget god deal.


Bakt selleri med granskudd, bokhvete, oksemarg og hönökaka.

Går du over broen finner du en av Göteborgs aller beste Michelinrestauranter. Byen har hele seks enstjerners steder og Bhoga i Norra Hamngatan 10 er en av mine favoritter. Nydelige retter og eksperimentell naturvinmeny i koselige lokaler. Les om mitt første besøk her


Antikhallarna

Tilbake over broen og rundt hjørnet for Brogyllen i Västra Hamngatan ligger Antikhallarna. Inne i denne lille hallen finner du flere antikvitetsbutikker der du kan gjøre skikkelige scoop. Men du kan også bare ta en kaffe og fika fra det fristende utvalget av bakverk. 
Koselig og veldig spesielt sted som jeg anbefaler på det varmeste.

Går du videre til du kommer til domkirken, går du ned Kyrkogatan til Heyday. Dette kan ved første øyekast se ut som en sukkersøt og rosa butikk/kafé. Men studerer du utvalget i butikken nærmere vil du se at det ligger mye kraft og meninger bak rosafargen. Kaféen ligger inne i butikken og de har også bord utenfor.

I enden av gaten finner du Lakrisroten som er en spesialbutikk for lakris. Jeg bare nevner det.

Bar Centro (rett over gaten for Lakrisroten) i Kyrkogatan 31 er et frisk pust i denne delen av byen. Omkranset av kjedebutikker og det eksklusive kjøpesenteret MK ligger det som er en liten, italiensk perle. Den knøttlille baren serverer italiensk kaffe og kaker, aperitivo og naturvin. Du får også autentiske italienske retter i det lille, koselige lokalet. Jeg elsker dette stedet og må alltid innom når jeg er i byen.

Kafe Höga Nord er en annen spennende kafé i byen. Du finner den i bakgården i Kyrkogatan 13. Det er det uavhengige plateselskapet Höga Nord som driver både platebutikken og kafeen som du finner her. Maten er vegetar og kreativ.

Niklas Sundberg

I Magasingatan ligger den kjente meksikanske restauranten Puta Madre, som interiørmessig likner et meksikansk bordell. Ved siden av ligger Basque som serverer pintxos, vermut, sider, øl og naturvin. Jeg var her under GBG Beer Week og fikk smakt meg gjennom en rekke gode internasjonale og lokale sider. Se opp for produsenten Niklas Sundberg og hans Drömdalens naturcider. Fine saker! Han skal delta i Svensk mesterskap i sider. 

På Magasingatan ligger en liten plass som mange nordmenn kjenner. Her ligger Artillerigården som huser den kjente, lekre interiørbutikken Artilleriet. Gården der butikken ligger er under oppussing. Det samme er kaffebutikken og brenneriet Da Matteo. De har mange adresser i byen og i Vallgatan, inne i den koselige bakgården ved Artillerigården ligger fremdeles en av Da Matteos kaféer samt et midlertidig utsalg mens man venter på at oppussingen skal ta slutt i løpet av mai 2019.

Når du først er her ta en tur innom Grandpa. Denne konseptbutikken har mange kule varer som du ikke får andre steder. Mest klær for menn og kvinner, men også noe kjøkkenutstyr som er verdt å sjekke ut.

Artilleriet The Kitchen i Magasinsgatan 19 er en drøm av en kjøkkenbutikk. Nok så kostbar, men et must å stikke innom hvis du vil se på pene ting og få inspirasjon til å pynte bordet. De selger internasjonale merker, men også varer laget av lokale designere som de fantastiske kaffekrusene laget av Västergårdens verkstad i Fiskhamnen Göteborg. Disse koppene brukes blant annet på Alkimisten kafé i Kville, som jeg kommer tilbake til. De selger også te fra min favoritt Mariage Frères i Paris. 

Masse spesialbutikker i Saluhallen og mange fristelser å ta med hjem.

Stora Saluhallen på Kungstorgeter alltid smart å ta en tur innom. Enten for å kjøpe med kvalitetsprodukter eller for å ta en matbit. En gang i måneden arrangeres Aperitivo i Saluhallen.

Aldardo på Kungstorget (rett ved Saluhallen) er en italienske delikatessebutikk som selger oster og skinker samt andre italienske spesialiteter. De har også en baravdeling der du kan få god, italiensk vin og lunsjretter.

Går du opp til Fisktorget 4 finner du Feskekörka. Dette er ingen kirke, men en vidunderlig fiskehall med en av byens  aller beste spisestedene for fisk og skalldyr. Restaurang Gabriel er en instutisjon drevet av Johan og faren Gunnar Malm. Johan er regjerende sverigemester i østersåpning med flere verdensmesterskap og gull på merittlisten. Han er også involvert i flere andre spennende spisesteder i Göteborg. Se etter den kjekke mannen med skjegg og luen på snei når du skal spise der. Det er Johan.

Café Gazette

Litt lenger opp ved kanalen ligger Zamenhof (oppkalt etter han som fant opp språket esperanto)  er et lite Sosial House med poke-sted, bar, BBQ-sted og café. Stedet ligger på Esperantoplatsen. Jeg spiste nydelig mat på Café Gazette sist gang jeg var i byen.

Går du over broen til Järntoget kommer du til en av byens aller største trafikknutepunkt. Herfra kan du ta trikk til hvor som helst i byen. Det er også herfra du kan velge hvilken bydel du vil gå til. Går du til høyre kommer du til Linné. Går du til venstre kommer du til Haga. 

På Järntorget ligger Matsalen på Folk. Her får du vegetar-småretter og naturvin fra klokken 17:00. 

Linné(staden)

Linnégatan skiller Linné og Haga og går fra Järntorget til Slottsskogen. Den flotte avenuen har vakre mursteinsboliger, butikker og spisesteder.

Kafé Magasinet i Tredje Långgatan 9 er naboen til hyggelige Olssons Vin der du får spekemat, ost og vin. 

Kafé Magasinet serverer mat fra tidlig morgen til sent på kvelden og rettene på menyen er alt fra bagels til pizza og salat.

Det overbyggede gårdsrommet som kaféen og vinbaren deler er et av byens aller koseligste oaser med tropiske planter, koselige sofakroker og små sittegrupper. Et sted der mange sitter å jobber eller tar et glass vin og koser seg. 

Saluhallen Briggen ligger i krysset Tredje Långgatan og Norhemsgatan. Denne lille mathallen huser en del internasjonale restauranter og delikatessebutikker. De har også en koselig uteservering i bakgården ut mot Tredje Långgatan.

Videre oppover Linnégatan ligger en av de virkelige sjarmerende kaféene i området.
Bar Kino – Hagabions café i Linnégatan 21, 413 04 Göteborg, Sweden. Eierne driver også Stigbergets Bryggeri som ligger i bydelen Majorna. Bar Kino serverer dagens vegetariske rett både til lunsj og middag.
Baren er kinoens originale runde bar som er midtpunktet i det eklektiske lokalet innredet med vintagemøbler. Det lukter nydelig mat og det er bra stemning i kaféen. Et sted å stikke nesen innom når du er i denne bydelen.

Bar Italia i den idylliske gatestubben, Prinsgatan som ender ut i den majestetiske Oscar Fredriks Kyrka, er det nærmeste du kommer Italia i vår del av verden. For en herlig perle av et sted. Her får du italiensk kaffe, kaker som i Napoli og Sicilia, spritz og Negroni.
Ved siden av ligger Bar Normal, som også ser ut som et trivelig spisested.

Går du tilbake til Linnégatan og et stykke oppover tar du av ved Majorsgatan og går oppover mot Kastellgatan 11 der det økologiske surdeigsbakeriet Alvan & Ivar ligger. De serverer kaffe og all bakst fra bakeriet på den knøttlille plassen de har samt bakevarer for å ta med.

i dette koselige krysset ligger Råda Gelato, Kastello og flere hyggelige steder.

Tilbake på Linnégatan går du nedover på høyre side av den flotte avenuen. Når du kommer til krysset der Hagabions café ligger vil du se at veien splitter seg. I Landsvägsgatan ligger Brain Freeze/Råda Gelato (åpent i helgene) som serverer håndverksis uten kunstig tilsetningstoffer og med smaker i sesong. 

Ved siden av isbutikken ligger Kastello – kaffebar og skateboardsjappa og litt lenger ned i gata finner du kaffe- og brunsjstedet LE som spesialiserer seg på fruktbowls, grønnsaksretter og smørrebrød.

I Landsvägsgatan 15 ligger kaffespesialisten Kaffelabbet. Dette er kafé og spesialbutikk for kaffeutstyr og kaffebønner. Her finner du kaffe fra mange lokale kaffebrennere samt Solberg & Hansen i Oslo.

Haga

Nå er du faktisk i bydelen Haga. Dette er den søte bydelen med koselige butikker og kaféer. Litt turistifisert etter min smak, men det koselig å gå igjennom de brosteinsbelagte gatene med trehusbebyggelse.

Hagabullan hos Husaren er et must i bydelen Haga.

Det er et sted jeg ofte er innom når jeg er i Haga. Det er Café Husaren i Haga Nygata 28. På dette koselige konditoriet kan du blant annet prøve den kjente Hagabullen – bollen som er på størrelse med et dolokk. 

Vasa(staden)

Vasa er en liten bydel som strekker seg øst fro Hagakyrkan og Göteborgs handelshögskola. Dette er er koselig strøk med masse barer og restauranter.

Lam og kål slik det serveres på Koka.

I Viktoriagatan finner du Michelinrestauranten Koka som serverer nydelige retter med tilhørende naturviner. 

Superluftig kyllingleverpaté med tyttebær og pistasjenøtter.

I kjelleren ligger Björns bar der du får vin og småretter som ost og skinker. Er du ikke klar for et stort måltid i etasjen over, er denne vinbaren perfekt. 

Lorensberg 

Dette strøket starter ved Aschebergsgatan. 

Studio HPKSM i Storgatan 22 er et av de mest spesielle stedene jeg har vært. Dette er bar, restaurant, klubb og alt mulig rart på en gang. Stor stas å sitte på chef’s table inne på kjøkkenet, så er dere mange, bestill bord der. 

Jimmy & Joans New York i Teatergatan 22 serverer New York-bagels i poshe lokaler. Det så mer ut som en eksklusiv makron-butikk med sort- og gull- og speildekor. Et nytt sted som sikkert er verdt å sjekke ut.

Restaurang Natur i Geijersgatan 12 har visstnok Göteborgs aller største utvalg av naturvin. Jeg har sett hyllene, og de er imponerende. Dessverre er dette ikke et sted man kan stikke innom for et glass vin. Det er spiseplikt i restauranten, som forøvrig ser ut til å servere noen knakende gode retter. 

Skrått over gaten ligger en av byens beste kaffesteder. Viktors kaffe har utvidet med nabolokalet, en gammel frisørsalong, så nå er det plass til også å serverer retter her inne. Forvent eksepsjonell kaffe fra et kresent utvalg kaffebrennere, god fika og retter som reuben-sandwich, shakshuka eller porchetta-burger.

En av de nyeste stedene som er verdt å få med seg er Le Comptoir på den ellers turistifiserte Kungsportsavenyen.
Stedet er helt fabelaktig og 100% fransk. Du kommer inn i det som ser ut som et lite marked med kakedisk ved døren. Når du kikker deg rundt ser du franske delikatesser, bakverk, skinker, pølser og ikke minst oster.

I midten av lokalet er en stor disk der man kan sitte rundt og bestille ost, vin, charcuterie eller større retter som ostefondue og croque monsieur. Det er et paradis for osteelskere! Først bestiller man vin og så finner de oster som passer til den. Et herlig sted å gå alene eller med andre. 

Edamame Toso style

Øverst på Götaplatsen ligger Toso. Denne restauranten prøvde jeg for to år siden. En nydelig asiatisk fusion-restaurant med god partystemning.

Prøv også gode cocktails på Mr. P i nabolokalet. Delerettene som de serverer her ser nydelig ut. 

I Johannebergsgatan 24 ligger Michelinrestauranten SK Mat & Människor som jeg vil anbefale på det varmeste. Jeg spiste her for to år siden og det var den gang en av de store matopplevelsene jeg har hatt i Göteborg.

Nå har jeg guidet deg gjennom de mer kjente bydelene i Göteborg. Er du klar for å ta steget ut til tre andre bydeler som ikke er like kjente? Hopp på trikken og la deg rive med. Göteborg har masse spennende å by på!

Gamlestaden

Ta trikken til Gamlestaden station (trikk 4, 8 eller 9). På nedsiden av stasjonen ligger Slakthusområdet som huser Sveriges eneste Urban Winery (ja da, det finnes et i Stockholm, men de produserer kun vin til eget hotell og ikke for salg)

Pastinakk-salat laget med pastinakk på flere måter. Mettende og lekker.

Wine Mechanics er et superkult urbant vineri som lager kvalitetsviner som du også får kjøpt på Vinmonopolet. Jeg besøkte stedet i høst. Les mer om det her.
De har ikke bare vineri på bakrommet. De har også restaurant, vinbar og østersbar der Johan Malm (Restaurang Gabriel) er sjefen.

Disse tre vinenen kan også kjøpes på Vinmonopolet.

Foruten å servere egne viner har de også et imponerende utvalg naturvin på glass og flaske.
En stor trend i Göteborg er å servere retter som er grønnsaksbaserte men med mulighet til å legge til animalsk protein hvis man vil det.
Hos Wine Mechanics er det også slik. Produktene de serverer kommer fra naboer som lager pølser fra slakter Tero, kaffe fra kaffemester Per Nordby og øl fra Spike.

Mats ved Spike Brewery. Foto: Helle Øder Valebrokk

Spike Brewery ligger nemlig i samme område. Dette er et mikrobryggeri som også brygger øl for andre små bryggerier. Du kan bestille omvisning i bryggeriet, og hver lørdag er det åpent i restauranten der de serverer øl og vedovnsbakte pizza.

Hing Wa i Hornsgatan sies å være en av Sveriges aller beste kinarestauranter. Den har vært på samme adresse i mer enn 30 år, og hvem vet? Kanskje er det akkurat her du får det beste kantonesiske kjøkken på denne siden av Svinesund.

Kville

Bydelen ligger på andre siden av Götaelven, ca fem minutter fra jernbanestasjonen. Ta en av de mange trikkene (5, 6, 10 eller 13) som tar deg til Vågmästareplatsen. Her ligger Kville Saluhall.

Kville saluhall er en liten mathall med delikatessebutikker i første etasje og restauranter i annen etasje. Her finner du sushi, grillmat, ceviche. Et populært sted i lunsjen.

I første etasje bør du sjekke ut Gettergoda som lager prisbelønnet italiensk iskrem av geitemelk (også kumelk). Smak deres «Cajeta» Mjølkkola som har fått prisen «matverk» og ikke minst deres dessertsauser på glass som du trygt kan kjøpe med deg hjem for å nyte ved en senere anledning.

Kville er et industristrøk der man har begynt å bygge boliger og dermed også restauranter. En av de aller beste grunnene til å ta turen over elven er å besøke kaffebaren Alkemisten i Gustaf Dalénsgatan. 

Dette er en spesialkafé for svært god kaffe. Er du heldig møter du den superblide baristaen Anthonyn Guyen som faktisk er svensk mester i kaffebrenning og skal konkurrere i verdensmesterskapet i denne klassen. Der skal han møte norske Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen.

Lenger ned i Gustaf Dalénsgatan går du forbi Jenin Grill 2. Gå nå enda lenger til du kommer til Generatorgatan og senere Magnetgatan. Trust me. Det er verdt det.

Jenin Grill ligger ikke langt herfra. Dette er den originale palestinske grillrestauranten. Jenin Grill 2 er deres andre avdeling, og sikkert like bra mat, men det er noe helt spesielt å gå inn gangen på denne institusjonen som er kjent for å hatt storslått besøk av både Håkan Hellström og Mando Diao.

Den ligger i annen etasje i et industribygg med inngang fra en bakgård. Her får du ekte palestinsk grillmat med nybakte pitabrød, sauser og ris og salat. Du kan velge grillspyd etter ønske og så grilles de over kull til perfeksjon. Det koster 90 svenske kroner for lunsj ed drikke. Det er så utrolig billig og porsjonene er gigantiske.

Når du går ut i bakgården vil du på tirsdager fremover (kl 11-14) finne et lite trendy gatemat-marked her. The Garage Street Food åpnet dørene denne uken. Du finner poke, grillmat, kaffe og iskrem her.

Tilbake ved trikkestasjonen på Vågmästareplatsen kan du gå under togundergangen og til Kvilletorget, som er den gamle delen av Kville.

Her finner du en autentisk vietnamesisk restaurant som ser meget bra ut. Duy-Tan der du får klassikere som vårruller, phô, banh mi og vietnamesisk kaffe.

Naboen er vintagebutikken Kvillehyllan (kun åpent på lørdager) der du virkelig kan gå på skattejakt. Du kan også leie egen hylle og så selger butikken tingene dine mot hylleleie og kommisjon.

Nede ved elven ligger ølhallen Ølstugan Tullen, som er en kjede. Men jeg tipper at dette lokalet ligger mest idyllisk til, så sjekk definitivt ut dette stedet når du tar turen til Kville. Også burgerstedet Barley’s Food Factory ligger fint til ved vannet. 

Majorna

På vei ut til denne sjarmerende bydelen stopper du med trikken (nummer 3, 9 eller 11) på Bengans skivbutik på Stigebergstorget. Butikken og kaféen, Bengans Fik ligger like ved sjømannskirken.

Denne legendariske platebutikken åpnet i 1955 og her kan du finne vinylperler, merch, filmer og bøker. Kjente artister som David Bowie, R.E.M. og Belle and Sebastian er noen av artistene som har besøkt butikken. 

I området finner du flere second hand-butikker og kaféer. 

Ta trikken ( 3 eller 11) til Mariaplan. Nå har du kommet til hjertet av Majorna.
På Mariaplan ligger mange spennende steder.

Strömmingsluckan er fisk- og skalldyrbutikk som også har lunsjservering. De samarbeider med Bar Centro med konseptet «Skaldjursklubben» som for meg ser ut som den beste idéen i verden. 

What’s the Deli er lunsjsted som serverer fristende sandwicher og salater.

Enoteca Maglia er et helitaliensk spisested med aperitivo hver fredag fra klokken 16:00, anti pasti, pasta og andre italienske retter. Jeg fikk servert en utsøkt porsjon anti pasti med skinker og pølser, pastarett med sardiner og artisjokk og til slutt en nydelig tiramisu laget med cointreau som ga en deilig appelsinsmak til den luftige desserten. Et godt valg i strøket.

Går du oppover Mariagatan har du mange andre valg.
Materia er en kafé som selger kvalitetskaffe fra Per Nordby og kombucha fra Roots Malmö. Her får du fristende sandwicher og salater. Du kan sitte inne i kafeen med de gule stolene eller utenfor i solen. 

Naboen til Materia er vintagebutikken Majornas saker fra Førr. Rundt hjørnet i Älvsborgsgatan ligger nok en vintagebutikk. Välkommen äter har masse kjøkkenutstyr og rare ting og saker. 

Over gaten ligger en liten delikatesseburikk som heter Picknick i Majorna. Her lager de sandwicher til deg mens du venter. Du får også kjøpt egg i løsvekt og ingredienser fra inn- og utland.

Tilbake på Mariagatan finner du superkoselige Kafe Marmelad som også har den plantebaserte restauranten, Syster Marmelad skrått over gaten.

Cum Pane er bakeriet som kan friste med steinovnsbakte surdeigsbrød og søte bakverk. Sitt utenfor og nyt en kanelbolle med mandler eller kjøp med deg noe godt hjem. 

Siste stopp på ferden er Röda Sten konsthall som ligger under Älvsborgsbroen. Ta trikk 3 eller 11 til Göteborg Vagnhallen Majorna og gå etter skiltene. Er du på Mariagatan kan du gå derfra. Det er kort vei ned til Götaelven herfra.

Det er som å komme til Brooklyn Bridge der den massive broen som går over Götaelven. Under broen ligger en murblokk som heter Röda Sten konsthall. Her finner du museum og restaurant med uteservering. For et vakkert sted. Bygget er nedtagget av kunst og utenfor står små kunstverk. Museet er kun åpent i helgene, men restauranten er åpen 11:30-14:30 på hverdager og lørdager. Søndag er det kjøttfri dag.

Når du er ute på disse traktene må man ikke glemme Sjömagasinet. Dette er restauranten som spesialiserer seg på fisk og skalldyr. De mistet Michelinstjernen sin sist år, men jeg regner med at det fremdeles er veldig bra.

Jeg besøkte stedet sist før jul for noen år siden. Prøv Wagners hummersallad som er til å dø for. Den fikk jeg servert på en sjøbod i Grebbestad av kjøkkensjef Gustav Trägårdh. Sjömagasinet ligger koselig til ved vannet.

Dette var min guide til Göteborg. Den kommer jeg til å oppdatere etterhvert som jeg kommer tilbake til byen.

Til info: Jeg har vært på individuell pressetur med Visit Sweden og Göteborg & Co. Buss, hotell og enkelte måltider er dekket av dem.

Forrige

5 brunsjretter du vil elske

Bananpannekaker laget på Tjukkmjølk med brunet smørkrem og sirup

Neste

Legg igjen en kommentar