5 brunsjretter du vil elske

Brunsj er det nye store, i alle fall her i hovedstaden.
Hva er brunsj, egentlig? Det er en kombo av frokost og lunsj. Et langt måltid på slappe dager der man til og med kan tillate seg en liten cocktail også. Mimosa eller Bloody Mary er ganske vanlig.

Men slapp av. Du må ikke drikke alkohol. Det er bare et forslag. Det funker godt med juice og kaffe og te også.

Brunsjene er gjerne eggebasserte. Det er ofte avokado inne i bildet og det er ristet brød. Slik er det i alle fall hos oss.
Jeg har laget noen brunsjforslag som du kan ta med deg inn i påsken og kanskje prøve en dag du har planlagt absolutt ingenting. Herre min hatt, det er de beste dagene!

Toast med avocado, ost, stekt spekeskinke og egg
Smørstek landbrød. Det gjør du lett ved å smøre et par brødsskiver og legge dem i pannen på medium varme til skivene blir gylne.
Skjær avokado i skiver. Stek bra spekeskinke. Du kan steke skiver i tør panne eller på stekebrett i ovnen.
Stek et egg i pannen med litt smør. Vend egget mot slutten for å lukke plommen.
Montér sandwichen ved å legge skiver av god ost, spekeskinke, avokado og et egg på toppen. Så legger du på skive nummer to. Spis med hendene eller med kniv og gaffel.

Eggesandwich
Denne sandwichen er inspirert av en brunsj vi hadde i Portland, Oregon i februar. «Fried egg I’m in Love» heter stedet som bare serverer eggesandwich. For et fantastisk konsept.
Den består av egg og bacon og fremgangsmåten er litt som forrige rett: Du smørsteker brødskivene. Stek bacon og stek egg på begge sider. Du trenger to egg per sandwich og to baconskiver. Perfekt powerbrunsj.

Toast med avokado, egg og aleppopepper
Ja, så er det ikke alle som har aleppopepper i skapet. Det skjønner jo jeg også. Dette er et søtt/sterkt chilipulver som smaker så godt. Du kan bruke paprikapulver eller et dryss chiliflakes. Vanlig nykvernet sort pepper funker også. Ingen problem.
Det jeg har gjort her er å riste en skive lyst brød. Hell på god extra virgin olivenolje på skiven. Avokadoen har jeg most med en gaffel rett på skiven. Salt litt med flaksalt. Stek et egg og legg på toppen. Dryss aleppopepper eller vanlig pepper på toppen. Perfekt!

Bytt ut bacon med spekeskinke
Har du god parmaskinke eller serranoskinke i kjøleskapet kan du steke skiver av dette i tørr panne eller på stekebrett i ovnen. Bruk skivene på samme måte som bacon og server til speilegg eller eggerøre. Enkelt, godt og knasende. Dryss gjerne litt dukkah over. Oppskrift på denne kryddermiksen får du her.

Burrata, tomat, avokado og basilikum
Dette er så digg! Burrata er kremet mozzarella. Se om du får tak i det. Velg mozzarella hvis ikke. Rist brød. Ringle god olivenolje over skiven. Ha på et lass med avokadoskiver, cherrytomatskiver og mer olivenolje. Dryss over litt flaksalt og så finner du frem burrataen. Bryt den opp og legg den på skiven. Dryss over litt flaksalt, aleppopepper (eller vanlig pepper) og enda mer god olivenolje. Pynt med masse basilikumblader. Luksusbrunsj!

Jeg håper du har fått litt inspirasjon til deilige brunsjer som du lage i påsken.

Forrige

And med sitrussalat og gratinerte jordskokk

Göteborg – strøk for strøk

Neste

Legg igjen en kommentar