Gjenbruk

Ingredienser har lengre levetid enn du tror.

Vin kan brukes i saus. Fyll isbitposer med vinrester og legg i fryseren. 1 pose tar ca 2 dl vin. Da har du alltid en slant til matlagingen. Lag en for hvit og en for rød.

Pepper: Hos Asian Food Marked i Oslo får du kjøpt fersk grønn pepper (ca. 10 kr). Perfekt for biff med hjemmelaget peppersaus. Men hva gjør du med resten av den ferske pepperen? Jo, du legger den på et stykke kjøkkenpapir og tørker den noen dager. Nå har du faktisk sort pepper. Så kan du henge den opp i en snor og bruke den ved anledning.

Kaffirlimeblader: De fleste thairetter inneholder kaffirlimeblader. Det er kun et par-tre blader som skal til. dermed står du igjen med en pose full av blader. Men fortvil ikke, det er bare å putte dem i en zip-lock-pose og fryse hele greia. Nå kan du ta opp antall blader du måtte trenge til neste gang du skal lage en smakfull rett.

Forrige

Paprika på den desidert beste måten

Årets sommervin?

Neste

3 kommentarer om “Gjenbruk”

  1. Hei HelleFlott matblogg du har laget!Det ligger en award til deg på min blogg:http://maskedilla.blogspot.com/Vet du forresten hvor man kan få tak i pommerantz-pulver? Fant det i krydderhyllen før, eller på apoteket, men nå finner jeg det ikke lenger… Det inngår i min farmors oppskrift på Bergensk vørtebrød…Jeg baker det helt til påske, selvom det egentlig er ment for julen :)Kjempegodt, du kan få oppskriften hvis du vil.

    Svar
  2. Tusen takk, Katrine!Flott blogg du har! Kanskje jeg begynner med strikking på mine "eldre" dager:) krydderet du snakker om, kjenner jeg ikke til, er jeg redd. Men oppskriften hadde vært moro å prøve. Takk for at du følger bloggen!

    Svar
  3. OK, sender den til deg på facebook, vil ikke avsløre den her i kommentarboksen :)Strikking er veldig gøy, det er i det hele tatt veldig koselig å gjøre noe konkret og fysisk, som også er til glede for andre! Litt av det samme som med matlaging…noe jeg absolutt har lyst til å bli bedre på. Gode,gamle kjerringsysler 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar